...
Perfect Pixel

Redesign Site Web – Cat de des este nevoie sa modifici aspectul site-ului?

februarie 12, 2019 Redesign Site Web 4 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 ianuarie, 2024

Redesign site web – Cand este timpul pentru o schimbare la site-ul tau?

Un redesign de site nu trebuie luat la intamplare, ci ar trebui sa fie o decizie bine gandita, bazata pe analize si feedback. Desi ai un site web, este posibil ca acesta sa nu functioneze asa cum iti doresti tu sau clientii tai. 

Daca ai un site care nu functioneaza bine sau este mai vechi de 3-5 ani, are clar nevoie imbunatatiri. Expertii recomanda redesignul unui site web in diverse situatii, de obicei atunci cand schimbarile pot aduce imbunatatiri semnificative in functionalitate, experienta utilizatorilor sau succesul afacerii.

Redesign Site Web – Iata cateva dintre cele mai comune motive pentru a considera un redesign:

Redesign Site Web - Cat de des este nevoie sa modifici aspectul site-ului? imagine 5

Cand ai nevoie de redesign site web?

 1. Design Invechit: Daca designul site-ului este invechit si nu mai corespunde standardelor actuale de web design, un redesign poate revitaliza imaginea afacerii si poate imbunatati experienta utilizatorilor.
 2. Schimbari in Branding: Daca afacerea a trecut prin schimbari majore cum ar fi modificarea logo-ului, a culorilor companiei sau a mesajului de baza, site-ul web ar trebui actualizat pentru a reflecta aceste schimbari.
 3. Performanta Slaba: Daca site-ul nu performeaza bine in termeni de viteza de incarcare, SEO, sau rate de conversie, un redesign ar putea fi necesar pentru a adresa aceste probleme.
 4. Necesitati de Functionalitate Noua: In cazul in care afacerea se extinde sau isi schimba serviciile si este nevoie de functionalitati pe site (de exemplu, un magazin online, portaluri pentru clienti, etc.), un redesign poate fi necesar pentru a incorpora aceste noi caracteristici.
 5. Experienta Utilizatorului (UX) Slaba: Daca utilizatorii intampina dificultati in navigarea site-ului, gasirea informatiilor sau realizarea de actiuni, un redesign axat pe imbunatatirea UX poate creste satisfactia si retentia utilizatorilor.
 6. Responsive Design: Navigarea pe dispozitivele mobile este predominanta iar un site care nu este optimizat pentru dispozitive mobile poate pierde o cantitate semnificativa de trafic.
 7. Schimbari in Industrie sau Piata: Daca industria a suferit schimbari majore sau daca au aparut noi tendinte pe piata, un redesign poate ajuta la mentinerea relevantei si competitivitatii site-ului.
 8. Securitate: In cazul in care platforma actuala a site-ului este vulnerabila la atacuri cibernetice sau nu mai este sustinuta, un redesign este necesar pentru a asigura securitatea datelor dvs. si a utilizatorilor.
 9. Conformitate Legala: Daca exista schimbari in legislatia privind confidentialitatea datelor (cum ar fi GDPR in Europa), este posibil sa fie necesar un redesign pentru a asigura conformitatea.
 10. Feedbackul Utilizatorilor: Daca primesti feedback constant de la utilizatori care indica probleme sau sugereaza imbunatatiri, aceasta poate fi un semnal ca este timpul pentru un redesign.

Redesign site Web – de ce ai nevoie de o imbunatatire cat mai rapida a site-ului?

Un site web actualizat si cu o interfata moderna este primul pas catre o identitate atractiva in online. In schimb, un site web neactualizat, invechit sau incomplet functional transmite utilizatorilor:

 • LIPSA DE PROFESIONALISM
 • NEINCREDERE
 • CALITATE INDOIELNICA
 • AFACERE NEGLIJATA
 • LIPSA DE RESPECT

Stim cu totii ca imaginea vinde. Insa, noi mai credem ca la fel de importante sunt experienta utilizatorului si optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare. Citeste mai multe despre importanta SEO si cum iti poate influenta afacerea.

Redesign site web cu focus pe Experienta utilizatorului

Redesign Site Web - Cat de des este nevoie sa modifici aspectul site-ului? imagine 7

In primul rand , testeaza viteza de incarcare. In secolul vitezei, utilizatorii nu au timp si nici nu-si doresc sa astepte prea mult. Paginile site-ului trebuie sa se afiseze cat mai rapid ( 1-2 secunde).

Atentie la aspectul si coloristica designului. Contrastul/culorile site-ului si toate elementele de design, trebuie sa fie atent alese. Navigarea pe un site nu trebuie sa deranjeze ochii cititorului. Nu incarca site-ul cu informatii inutile sau cu elemente grafice agresive (flash-uri, gif-uri, animatii in exces). Totodata, ai grija la fontul de text ales. Sa fie citet si in marime potrivita.

Redesign site web responsive. Obligatoriu, noul design trebuie sa fie adaptabil. Adica, accesibil de pe toate dispozitivele (laptop, tableta, telefon, etc). Indiferent ce schimbari include redesign-ul web, focuseaza-te pe utilizator.. Ofera-i o navigare placuta si usoara pe site-ul tau.

Redesign site web optimizat pentru motoarele de cautare(SEO):

Cine are nevoie de SEO si de ce?

In mod normal, toti posesorii de site-uri web! Optimizarea SEO (Search Engine Optimization), mareste calitatea unui site web, fiind un intreg proces de perfectionare.

Fara optimizare SEO nu exista strategie in online. In sens larg, este o componenta a marketing-ului cu ajutorul careia cresc vizitatorii, cresc vanzarile si implicit, profitul.

Va propunem un plan de redesign site web si optimizare care include:

 • Design „friendly”- atractiv pentru vizitatori si accesibil de pe orice dispozitiv
 • Continut relevant (acuratete si originalitate)
 • Titluri pe imagini si link-uri
 • Imagini de mici dimensiuni
 • Optimizare site: meta taguri, meta descrieri, titluri, termeni cheie, link-uri etc.
 • Imbunatatire viteza de incarcare
 • Pozitie mai buna in cautari

O afacere de succes in online are nevoie de un site actualizat si competitiv pentru a ajuta afacerea sa ramana relevanta in domeniu.

Nu uita nici de Google. Daca tu uiti de cerintele Google, si Google va uita de tine. Relatia User Experience –  SEO inseamna punctaj mai mare pentru site-ul tau. Deci, pozitii mai sus in cautari.

Este important sa iei in considerare costurile, timpul necesar si potentialele perturbari ale afacerii inainte de a incepe procesul de redesign site web.

Afla ce probleme are site-ul tau si daca ai nevoie de redesign site web. Iti oferim gratuit o analiza a site-ului.

Ne poti contacta si pe e-mail contact@perfect-pixel.ro.

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.