Perfect Pixel

Continut site web – Minighid in 10 pasi pentru redactarea textelor

august 5, 2019 Site Web 3 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 ianuarie, 2024

Continut site web – Cum te ajuta in comunicarea cu posibilii tai clienti?

Scopul principal al unui text este comunicarea iar o comunicare buna se realizeaza prin transmiterea de mesaje, la fel de bune. Astfel, textul este intermediarul dintre tine si publicul tau. Pentru a transmite cat mai clar un mesaj catre posibilii tai clienti, ai nevoie de texte web corespunzatoare. Intelegerea modului in care oamenii citesc si factorii de influenta, sunt vitale pentru crearea unei conexiuni si a unei experiente cat mai placute pentru vizitatorii.

Iata cele mai bune practici de redactare, care vor imbunatati lizibilitatea si experienta utilizatorului, cand vorbim de continut site web.

Imparte textul pe sectiuni

Modul in care un text este aranjat influenteaza lizibilitatea. De obicei, oamenii nu citesc tot textul insa prin segmentarea textului in sectiuni (cu o idee principala pe fiecare sectiune) si folosind titluri separate, vei ajuta cititorii sa scaneze mai usor textul. Nu uita sa plasezi ideile principale la inceput.

Utilizeaza subtitluri descriptive

Utilizarea subtitlurilor ofera audientei un cadru de referinta, ceea ce faciliteaza intelegerea rapida a textului pentru a gasi punctele de interes. De asemenea, foloseste fraze si exprimari scurte ale ideilor principale. Asigura-te ca subtitlurile descriu paragraful insotit si sintetizeaza cat mai bine ideea mesajului.

Foloseste-te de vizual pentru a sparge bariera textului clasic 

Continut site web - Minighid in 10 pasi pentru redactarea textelor imagine 1

In general, incercam si ne place sa extragem informatii cu cat mai putine eforturi. Acesta este motivul pentru care oamenii prefera videoclipurile sau pozele reprezentative, in schimbul unor articole lungi. Folosirea elementelor vizuale va avea un impact mai mare si va ajuta vizitatorul de pe site sa extraga informatiile mai rapid si cu mult mai putin efort.

Continut Site Relevant – Nu pierde timpul cititorilor

Cititorii tai vor aprecia daca iti pasa de timpul lor. Nu trebuie sa piarda prea mult timp pentru a afla anumite informatii de la tine. Mesajele tale trebuie sa fie explicite si direct la subiect. Nu suprasolicita vizitatorul de pe website folosind fraze si texte de umplutura inutile. Puncteaza ideea principala din start si site-ul tau va fi prietenos cu vizitatorii.

Foloseste majuscula cu moderatie

Literele cu majuscule nu sunt neaparat mai greu de citit, dar le citim mai incet. Acesta este motivul pentru care te sfatuim sa nu folosesti majuscule pe sectiuni mari, ci doar pe cate o rubrica. In mod ideal, rezerva-le pentru mesajele importante asupra carora doresti sa atragi atentia, cum ar fi titlurile sau o nota importanta.

Evita fonturile italice sau prea complicate

Chiar daca fonturile italice sunt utilizate pentru a evidentia un text, incearca sa limitezi folosirea acestora. Italica poate fi dificil de citit, in special pentru utilizatorii dislexici. Alege un font usor de citit, care separa clar fiecare litera. Fonturile simple, indiferent de serif, sunt cele mai usoare modele de recunoscut.

Continut site web - Minighid in 10 pasi pentru redactarea textelor imagine 3Continut site web - Minighid in 10 pasi pentru redactarea textelor imagine 5

 

 

 

 

 

 

 

Continut site web optim – Dimensiuni potrivite de fonturi

Dimensiunea fontului este foarte importanta pentru lizibilitate. Vei observa ca fonturile diferite ocupa cantitati diferite de spatiu chiar si atunci cand au aceeasi dimensiune. Desi nu exista o dimensiune specifica „recomandata” a fontului, ar trebui sa alegi o dimensiune de font usor de citit pe orice dimensiune de ecran sau dispozitiv. Fonturile de dimensiuni mici sunt greu de citit pe mobil.

Fii generos cu distantarea

Spatiul este de asemenea, important. Un text dens ambalat este obositor pentru ochi. Deci, asigura-te ca exista suficient spatiu intre linii, precum si intre rubrici si paragrafe. Totusi, atunci cand utilizezi imagini, ai grija sa fie aproape de blocul de text de care apartin.

Aplica contrast suficient intre text si fundal

Asigura-te ca ai un contrast suficient intre font si fundal. Un text care nu contrasteaza suficient cu fundalul este greu de citit. Recomandat este textul negru pe un fundal alb. Sau, daca doresti ceva colorat opteaza pentru un text inchis pe un fundal deschis.

Continut site web – Pentru a oferi experiente cat mai placute utilizatorului, potentialului tau client, trebuie sa selectezi cu atentie continutul site-ului. Aplica tehnicile prezentate, atat de simple dar care cu siguranta te vor ajuta sa obtii o comunicare excelenta cu clientii tai.

Cat de bine comunica site-ul tau cu clientii? Cere gratuit un raport de analiza a site-ului.

Ne poti scrie si pe WhatsApp

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.