Perfect Pixel

Ce trebuie sa stii inainte de a incepe redesign-ul site-ului

iulie 16, 2019 Redesign Site Web 3 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 ianuarie, 2024

Redesign-ul site-ului – De ce trebuie sa tii cont pentru a te asigura ca procesul de redesign va fi mai bine structurat

Site-ul web este un instrument de marketing digital. El este un element cheie in vanzari, o carte de vizita online si un loc excelent de prezentare al produselor sau serviciilor.

Piata web este extrem de dinamica iar daca vrei sa tii pasul si sa fii in clasament, trebuie sa te adaptezi constant noilor schimbari. Mai mult, evolutia pietei web a schimbat si preferintele utilizatorilor, care sunt din ce in ce mai exigenti. Poti ramane printre preferintele lor doar cu ajutorul unui site web bine pus la punct si actualizat la timp. Daca tu nu o faci, sigur competitia o face. De aceea ai nevoie de redesign-ul site-ului odata la 3-5 ani.

Inainte de a incepe redesign-ul site-ului web, este important sa ai in vedere cateva aspecte esentiale care te vor ajuta sa asiguri succesul noului proiect:

Bugetul si Resursele – Fixeaza un buget realist si ia in considerare resursele disponibile, inclusiv echipa de design si dezvoltare.

Calendarul Proiectului – Stabileste un calendar realist pentru redesign-ul site-ului, luand in considerare toate etapele, de la concept pana la lansare.

Analizeaza functionalitatea, erorile, limitarile si toate aspectele negative de pe website-ul actual

Inainte de a incepe procesul de redesign site trebuie sa decizi ce aspecte si caracteristici doresti sa se schimbe. Ce parti ale designului functioneaza? Ce pastrezi, ce imbunatatesti si la ce renunti de pe vechiul site web? Ca sa fii sigur ca nu uiti ceva, noteaza undeva totul.

Foloseste Google Analytics pentru a vedea ce pagini ale site-ului web urmaresc vizitatorii tai.

Lucrurile care nu functioneaza sunt consumabile, incarca inutil structura website-ului, de aceea ai nevoie de redesign-ul site-ului. Fie scapi de ele, fie le imbunatatesti.

Stabileste noile obiective – Atunci cand decizi ca site-ul tau trebuie actualizat si optimizat web, gandeste-te la intregul tau plan. Fii cu gandul la obiectivele tale de afaceri, la clientii tai si reactualizeaza site-ul web tinand cont de acestea. Reproiectarea site-ului va avea succes daca este bazata pe o strategie web buna. Planul si scopul website-ului trebuie sa fie bine definite inca de la inceput

Intelegerea Publicului Tinta – Pentru a crea cel mai bun site web pentru utilizatorii tai,  trebuie sa stii cine sunt si ce le place. Care sunt preferintele lor? Care este stilul lor de navigare? Ce cuvinte cheie folosesc? Toate aceste informatii te vor ajuta sa realizezi o versiune a site-ului mai buna pentru ei si nevoile lor. Doar asa vei avea redesign-ul site-ului, creat perfect pentru nevoile afacerii tale cat si pentru utilizatori.

Verifica concurenta – Priveste concurenta si vezi ce fac cei din domeniul tau? Cum stau cu site-urile web? Ce le ofera ei clientilor?

Strange idei bune de web si marketing. Inspira-te de la site-urile web „asa da” si evita sa faci precum cei din categoria „asa nu”. In orice caz, incearca sa tii pasul cu concurenta si daca poti diferentiaza-te, intr-un mod pozitiv.

Examineaza continutul site-ului web – O imbunatatire a site-ului este ocazia perfecta pentru a crea si o noua strategie de continut. Prin continut bun si relevant vei atrage noi utilizatori, posibili clienti si le vei mentine interesul. Decide ce continut va fi pastrat, actualizat sau eliminat. Un continut relevant si actualizat este crucial pentru orice site tip de afacere online.

Aspecte Tehnice – Compatibilitatea cross-browser, responsivitatea pe diferite dispozitive si viteza de incarcare a site-ului sunt elemente obligatorii pentru noul site. Statisticile sunt clare: in ultimii ani navigarea pe mobil a depasit navigarea pe desktop, ceea ce inseamna ca redesign-ul site-ului trebuie sa includa aceste caracteristici.

Impactul asupra Traficului Existente – Fii constient de posibilele efecte ale redesign-ului asupra traficului existent. Un redesign major poate afecta temporar vizibilitatea site-ului in motoarele de cautare

Nu trebuie sa ignori nicio etapa din redesign-ul site-ului daca vrei rezultate profesionale si performante care sa ajute afacerea sa creasca.

Daca ai parcurs toate etapele si ai nevoie de o echipa care sa te ajute cu redesign-ul site-ului, suntem aici.

Daca nu te descurci cu analiza site-ului, o putem face noi. Gratuit! Da-ne un mesaj!

 

 

 

 

 

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.