Perfect Pixel

Web Design 2020 – Culoarea anului si tendintele web

iunie 12, 2020 Site Web 4 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 ianuarie, 2024

Inca de la finele anului 2019 Institutul Pantone Color a anuntat culoarea anului, Clasic Blue Pantone 19-4052. Se pare ca albastrul clasic va domina coloristica anului 2020. Albastrul ofera calmitate si stabilitate, atat de necesare pentru climatul stresant de astazi. Adesea vazut ca un semn de stabilitate si securitate, albastrul este des folosit in web design si in strategia de marketing a companiilor.

Web Design 2020 - Culoarea anului si tendintele web imagine 1

Daca faci parte din domeniul web design, artistic sau desfasori o activitate creativa ai putea sa iei in considerare incorporarea culorii anului 2020 in munca ta.

Tendintele in web design ale anului 2020

Pe langa schimbarea paletei de culori, anul 2020 aduce schimbari si in lumea web design-ului care promite sa livreze experiente impresionante. In materie de web design, anul 2020 este setat sa exceleze si sa surprinda multimea de consumatori web.

Fie ca esti in plin proces de creare site web, fie ai in plan sa dezvolti un site web in viitorul apropiat, sa stii ce se intampla in lumea web designului, este un lucru pozitiv.

Iata cateva elemente de design care vor domina anul 2020:

 • Dark mode( mod intunecat)
 • Grafica 3D
 • Design mobil minimalist
 • Culori vii pentru Ecommerce
 • Ilustratii & animatii

Dark mode (mod intunecat)

Mod intunecat in preferintele de web design 2020

Optiunea de schimbare a designului in „Dark mode” a devenit un fenomen in anul 2019, cand Google a introdus o astfel de functie in aplicatiile sale precum Chrome sau Youtube. Acest stil pare ca se va mentine in topul preferintelor de web design si in anul 2020.

mod intunecat in designul pe 2020

Totusi, optiunea de activare dark mode nu este potrivita pentru orice design de site web. Functia mod intunecat trebuie sa arate excelent si totodata sa livreze cea mai buna experienta pentru utilizator. Google si YouTube sunt cele mai bune exemple in acest sens.

Grafica 3D in web design 2020

Utilizatorii online de astazi au o atractie tot mai mare pentru realitatea virtuala si cauta experiente web cat mai  captivante. Anul 2020 va marca trecerea de la designul simplist la produse vizuale unice si impresionante.

grafica 3d in web design 2020folosirea graficii 3d in web design 2020

Design mobil minimalist

Ca site-ul tau sa fie in pas cu tendintele din web design, alegerea unui design mobil simplist, este primul pas. Mentinerea unui design minimalist pe mobil este un must have de ceva ani incoace. Dar, asta nu inseamna ca designul mobil trebuie sa fie plictisitor.

Minimalist inseamna eliminarea de pe website a tot ceea ce este nefolositor pentru a putea crea o experienta usoara utilizatorului. In procesul de web design foloseste spatierea si focuseaza-te pe forma si functie, evitand astfel sa suprasoliciti utilizatorul.

Asadar, focus pe un web design curat si perfect pe mobil. Anul acesta Google va analiza prima data site-urile web din perspectiva mobila. Fara indoiala, si in anul 2020 site-urile web pe mobil au nevoie de un design simplu si curat, mai ales pentru a imbunatati viteza de incarcare. Citeste mai multe despre designul optimizat

Design pentru Ecommerce – Culori vii

culori vii pentru ecommerce

Anul 2020 pare ca va aduce schimbari notabile in privinta site-urilor ecommerce. Daca pana acum designul web minimalist si plat era in preferinte, iata ca se anunta un an total diferit si plin de culoare. Culorile vii atrag atentia, creeaza emotii si pot fi extrem de motivante. Este de la sine inteles motivul pentru care culorile revin in forta in industria ecommerce-ului.

Daca planifici identitatea brandului tau, acum este un moment potrivit sa alegi schema de culori care sa rezoneze cu afacerea ta. Studiile au demonstrat ca nivelul de recunoastere al brandului poate creste cu pana la 80% datorita culorilor alese.

Ilustratii si animatii

Ilustratiile si animatiile sunt un trend fierbinte in anul 2020. Abstracte, ciudate sau complicate, imaginile detin o popularitate tot mai mare. Ele reusesc sa transmita emotie, creativitate, pozitivism si nu numai.

ilustratii si animatii in web design 2020

Animatiile trezesc la viata designul unui site web. Folosirea animatiilor in web design creeaza experiente personalizate si determina utilizatorii sa se conecteze cu site-ul tau, sa nu il uite si sa revina cu interes.

Totusi, grija mare atunci cand sunt folosite. Daca au dimensiuni prea mari, pot afecta viteza de incarcare a site-ului web. Pentru a evita asta, va recomandam optimizarea si compresia lor inainte de a fi integrate in designul website-ului.

10 greseli de web design de evitat in 2020:

 1. Design prea incarcat
 2. Lipsa optimizarii pe site
 3. Navigare complicata
 4. Redare automata a videoclipurilor
 5. Informatii de contact ascunse
 6. Scrol infinit pe pagina
 7. Viteza de incarcare mica
 8. Pop-up-uri abuzive pe tot ecranul
 9. Continut duplicat pe website
 10. Nesecurizare SSL

 

Contacteaza-ne pe WhatsApp!

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.