Perfect Pixel

Ce este un website responsive și de ce este atât de important

  Înapoi la blog
august 7, 2019 Site Web 67 Afisari

Oamenii petrec, ├«n medie, 3 ore pe zi, interac╚Ťion├ónd cu media digital─â prin intermediul smartphone-urile lor. Din cauza acestei schimb─âri ├«n comportamentul consumatorilor, nu mai este suficient s─â ai un site web care func╚Ťioneaz─â doar pe un desktop.

Ce este un site web responsive? Un design web care se ajusteaz─â automat pe ecrane de dimensiuni diferite. Cu un design web responsive, oamenii vor accesa un site care arat─â ╚Öi func╚Ťioneaz─â perfect, pe orice dispozitiv.

De ce este atât de important designul web responsive

A existat o perioad─â ├«n care oamenii accesau site-urile web doar de pe un computer desktop. Marea majoritate aveau aceea╚Öi dimensiune a monitoarelor. Ast─âzi, oamenii acceseaz─â site-urile si aplica╚Ťiile web de pe o varietate de dispozitive, ╚Öi cu a╚Ötept─âri tot mai mari. Consumatorii se a╚Öteapt─â ca site-ul web pe care ├«l viziteaz─â s─â ╚Ötie daca utilizeaz─â o tablet─â, un computer sau un telefon. Se a╚Öteapt─â ca site-ul s─â se adapteze la ele – nu invers.

Un site adaptabil, care se ajusteaz─â automat va oferi vizitatorilor cea mai bun─â experien╚Ť─â posibil─â, indiferent de dispozitivul folosit.

De ce afacerea dvs. are nevoie de un design web responsive(adaptabil)
Studiile recente realizate de Google confirm─â c─â ORICE afacere, indiferent dac─â este mic─â, medie sau ├«ntreprindere, trebuie s─â aib─â un site web responsive. Dar, nu ne crede╚Ťi pe cuv├ónt! Arunca╚Ťi o privire peste aceste statistici:

  • 57% dintre utilizatori declar─â c─â nu recomand─â o afacere cu un site mobil slab proiectat (socPub)
  • 57% din totalul traficului online din SUA provine acum de la smartphone-uri ╚Öi tablete (BrightEdge, 2017)
  • 69% dintre utilizatorii de smartphone-uri afirm─â c─â prefera sa cump─âre de la companii cu site-uri mobile (BrightEdge, 2017)
  • Oamenii de ast─âzi au de 2X mai multe interac╚Ťiuni cu brandurile pe mobil dec├ót oriunde altundeva (Google, 2017)
  • 50 de procente din interog─ârile de c─âutare B2B de ast─âzi sunt f─âcute pe smartphone-uri ╚Öi vor cre╚Öte p├ón─â la 70 la sut─â p├ón─â ├«n 2020
  • Trei din patru proprietari de smartphone-uri apeleaz─â mai ├«nt├ói la c─âutarea mobil─â pentru a r─âspunde nevoilor lor imediate (Google, 2017)

Designul responsive si strategia SEO

├Än 2015, lumea marketingului a explodat c├ónd pe 21 aprilie, Google a anun╚Ťat c─â designul prietenos cu mobilul este acum un simbol al clasamentului, ceea ce a ├«nsemnat c─â site-urile web prietenoase cu mobilul au fost ridicate ├«n rezultate. De atunci au existat c├óteva actualiz─âri, insa designul mobil si u╚Öurin╚Ťa navigarii pe acesta, a ramas un indicator cheie al clasamentului Google.

Este simplu! Un site web responsive este clasat mai bine. Un loc bun in clasament duce la mai multe vizite pe site-ul dvs. web. Iar vizitele conduc c─âtre mai multe oportunit─â╚Ťi ╚Öi v├ónz─âri online.

Cum func╚Ťioneaz─â site-urile responsive
Un site web standard este format dintr-un set de fi╚Öiere (pagin─â web – pagina principal─â, despre pagina etc.). Fiecare fi╚Öier con╚Ťine cod HTML ╚Öi con╚Ťinut (text ╚Öi imagini). Paginile web sunt stilate cu fi╚Öiere numite Cascading Style Sheets (CSS). Pentru a simplifica, s─â spunem c─â un site web standard (care nu r─âspunde) are un set de fi╚Öiere ╚Öi c├óteva fi╚Öiere CSS care guverneaz─â aspectul site-ului. Ins─â, un site web responsiv alterneaz─â aplicarea set-urilor de fi╚Öiere CSS, ├«n func╚Ťie de dispozitivul folosit pentru a accesa site-ul. Site-ul arat─â ╚Öi ÔÇ×r─âspundeÔÇŁ diferit ├«n func╚Ťie de dispozitiv.

Dac─â ave╚Ťi nevoie de un site web responsive, un loc mai bun in c─âutari sau o planificare SEO, Perfect Pixel v─â poate ajuta.

 

Începe următorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi îți vom trimite oferta de preț.