Perfect Pixel

7 motive pentru care nu ai suficient trafic pe site

martie 2, 2019 Optimizare SEO 3 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 ianuarie, 2024

Relatia dintre Optimizare SEO si Trafic pe Site – Un lucru elementar pentru succesul site-ului tau.

Pentru orice afacere online, a avea cat mai mult trafic pe site este vital. Cu cat sunt mai multi vizitatori, cu atat sunt mai multe oportunitati de a face afacerea cunoscuta si de a vinde.

O scadere brusca a vizitatorilor site-ului este o perspectiva terifianta si poate fi cauzata de motive ce tin de SEO.

Slaba optimizare sau chiar lipsa ei, poate insemna pierderi cu afacerea online si venituri mai mici. Sunt numeroase cauze care pot influenta in mod negativ traficul pe site. Poate fi vorba despre o problema tehnica, de o modificare recenta a site-ului web, de o actualizare a algoritmului Google sau chiar o optimizare slaba.

Iata 7 motive pentru care nu inregistrezi suficient trafic pe site:

1. Optimizare pe cuvinte-cheie irelevante

Fiecare site web trebuie optimizat pe cuvintele cheie care corespund domeniului tau de afacere. Este nevoie de o analiza a cuvintelor cheie cautate de utilizatori, in Google. Cuvintele cheie trebuie sa fie relevante pentru domeniul in care activeaza afacerea ta online.

Ai grija de intregul continut al site-ului. Continutul care nu este interesant sau relevant pentru publicul tau tinta poate sa nu genereze trafic. Continutul trebuie sa fie relevant pentru nisa ta. Asigura-te ca folosesti cuvinte cheie sau extensii si sinonime ale cuvintelor cheie, in continutul website-ului.

2. De ce ai putin trafic pe site ? Nu exista optimizare mobila

7 motive pentru care nu ai suficient trafic pe site imagine 1

Toate companiile serioase si-au optimizat de mult timp site-urile web pentru smart-phone, tableta sau alte device-uri .

Utilizatorii de astazi navigheaza in mare parte de pe telefonul mobil. Asigura-te ca le oferi o experienta placuta. Asta inseamna incarcare rapida, navigare usoara si un site 100% functional pe mobil.

Mai mult, daca nu ai un site web optimizat si responsive, Google te va penaliza la indexare. Deci, nu vei aparea in rezultatele cautarilor clientilor tai. Afla mai multe despre optimizarea site-ului.

3. Viteza de incarcare a site-ului

Cand paginile necesita mai mult timp pentru incarcare, si rata de respingere este mai mare. Oamenii vor sa ajunga la continut cat mai rapid cu putinta. Incarcarea site-ului nu trebuie sa dureze mai mult de 3-4 secunde.

4. Design Neprietenos sau Probleme Tehnice

7 motive pentru care nu ai suficient trafic pe site imagine 3

Un site web greu de navigat, neoptimizat pentru mobil sau care se incarca lent poate determina vizitatorii sa plece.

De asemenea, calitatea hosting-ului influenteaza nivelul de trafic pe site. Un server poate prezenta multe probleme tehnice insa cea mai frecventa este suprasolicitarea.

Acest lucru se intampla atunci cand capacitatea unui server este redusa si nu poate sustine un numar mare de vizitatori pe site-urile web gazduite.

5. Trafic pe site scazut din lipsa Backlink-urilor

Backlink-urile de la site-uri autoritative pot imbunatati SEO-ul si pot aduce trafic, iar lipsa acestora poate afecta vizibilitatea.

6. Actualizari in algoritmul Google

Actualizarile Google Panda si Google Penguin au distrus traficul de site-uri web cu cativa ani in urma. Constant, Google imbunatateste algoritmul de notare. Aceste actualizari pot modifica pozitia unui site in cautari.

Vei obtine o pozitionare mai slaba in clasament daca site-ul tau nu indeplineste anumite criterii si nu este actualizat conform noilor cerinte. Deci, utilizatorii nu te vor gasi in primele rezultate.

7. Lipsa Promovarii

Daca nu promovezi activ site-ul pe canalele de social media, prin e-mail marketing sau alte metode, multe persoane s-ar putea sa nu stie de existenta lui.

Ne gasesti si pe facebook.

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.