Perfect Pixel

Un nou algoritm Google privind clasificarea site-urilor in 2019

aprilie 15, 2019 Noutati Web 2 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 iunie, 2024Ce schimbari sunt in noul algoritm Google care vor influenta clasamentul site-urilor? Cei de la Google actualizeaza constant algoritmul de notare al site-urilor. Se pare ca, si anul acesta vin cu schimbari care ar putea influenta clasamentul site-urilor existente.

Daca site-ul tau nu este optimizat asa cum trebuie, tine cont de noile cerinte, daca nu vrei sa fii penalizat de Google.

Se pare ca la finele lunii martie, Google a facut cateva schimbari substantiale in algoritmul de notare. Drept urmare, clasamentul pozitiilor se va modifica. Impactul acestor schimbari se va reflecta in „nota finala” acordata site-urilor. Ne asteptam ca vizibilitatea site-urilor pe motoarele de cautare sa fie afectata.

Ce trebuie sa faci pentru a nu fi afectat noul algoritm Google

Actualizarile algoritmilor Google nu trebuie vazute ca un balaur. De obicei, aceste actualizari vin ca imbunatatiri sau adaptari la schimbarile comportamentelor digitale.

Trebuie doar sa tii cont de urmatoarele aspecte carora Google le va acorda de anul acesta, o mai mare importanta.

Noul algoritm Google se focuseaza pe Brand

Algoritm Google cu focus pe brand

Se pare ca de acum inainte brandul detroneaza elementele tehnice SEO. Desi elementele SEO sunt extrem de importante in strategia de marketing, iata ca anul acesta brandul este mai valoros. Google acorda un punctaj mult mai mare site-urilor care au avut cautari pe brand sau cuvinte cheie+brand.

Site-urile care au avut astfel de cautari vor inregistra cresteri spectaculoase.

Noul algoritm prefera continutul actualizat si de calitate

O alta schimbare vine si in privinta punctajului pentru continut. Asta va insemna puncte in plus, de la Google, pentru continut nou, relevant dar si original.

Atentie si la viteza de incarcare 

Noul algoritm Google puncteaza viteza de incarcare

In articolele precedente am mai discutat despre importanta vitezei de incarcare a unui site web, care este esentiala atat pentru indexarea site-ului cat si pentru experienta utilizatorului.

Asa cum am anticipat, de anul acesta se va acorda si mai multa atentie vitezei de incarcare. Google va oferi un punctaj mult mai mare site-urilor cu incarcare rapida.

Noul algoritm Google va puncta vechimea site-urilor

Site-urile cu o existenta online mai indelungata vor castiga pozitii mai bune, chiar daca nu au o optimizare SEO perfecta.

In trecut, Google scazuse foarte mult importanta vechimii unui site, insa acum a rectificat acest indicator.

Tine cont de experienta utilizatorului si SEO

Factorii precum viteza de incarcare a paginilor, usurinta de utilizare a dispozitivelor mobile si usurinta de navigare continua sa joace un rol vital in modul in care Google evalueaza calitatea generala a unui site. Accentuarea acestor aspecte poate contribui la mentinerea sau imbunatatirea clasamentului

Daca vei sesiza schimbari negative in ceea ce priveste traficul pe site, pozitia in cautari sau chiar volumul vanzarilor online, este posibil ca noile update-uri Google sa fie cauza. 

Alege sa lucrezi cu specialisti care respecta cat mai multe cerintele Google pentru a fii sigur ca ramai relevant si competitiv. Doar asa poti ocupa un loc mai bun in cautarile utilizatorilor online.

 

 

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.