Perfect Pixel

Site User Friendly – 10 pasi pentru un site apreciat si iubit de vizitatori

august 30, 2019 Site Web 3 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 ianuarie, 2024

Site User Friendly sau prietenos: ce inseamna si de ce ai nevoie de un astfel de site web pentru ca afacerea ta online sa fie apreciata de vizitatori.

Experienta placuta a utilizatorului reprezinta arta de a face un site cat mai prietenos cu utilizatorul, simplu si usor de folosit. Intelegerea comportamentului online al clientului ofera o perspectiva asupra a ceea ce functioneaza si ce nu.

Un motto reprezentativ pentru un site user friendly este „Don’t Make Me Think „. Titlul sintetizeaza mesajul principal: Nu ma face sa gandesc! Este o regula generala atunci cand este proiectata structura unui site prietenos, care trebuie sa fie intuitiv si usor de navigat.

Cercetarile efectuate au dezvaluit ca majoritatea utilizatorilor, apreciaza si prefera un site user friendly, cat mai simplu, cu o navigare usoara, in care gasesc rapid informatiile. Estetica site-ului si intreaga structura trebuie sa indeplineasca nevoile utilizatorilor si sa creeze  o experienta excelenta. Daca site-ul web este construit intr-un mod complicat sau sofisticat, cu navigare si functionalitati dificile, utilizatorii vor ajunge cu greu la continut iar site-ul nu va fi deloc pe placul lor.

Site User Friendly - 10 pasi pentru un site apreciat si iubit de vizitatori imagine 1

Iata o lista pe care trebuie sa o bifezi daca iti doresti un site user friendly si vizitatori multumiti:

Navigare intuitiva: Un site user friendly trebuie sa aiba o structura clara si o navigare intuitiva.

Design Responsive: Site-ul trebuie sa arate bine si sa functioneze fara probleme pe toate dispozitivele.

Design atragator, organizat si logic: Titluri, subtitluri, listari si paragrafe scurte pentru a facilita scanarea rapida a paginilor.

Continut clar si concis: Textele trebuie sa fie usor de citit si de inteles. 

Gasirea cu usurinta a informatiilor importante: Informatiile de contact, formularul de contact, etc. ar trebui sa fie usor de gasit pentru o comunicare rapida 

Timp de incarcare rapid: Timpul lung de incarcare poate determina utilizatorii sa paraseasca site-ul.

Imagini si Multimedia de Calitate: Imaginile, videoclipurile si alte elemente multimedia trebuie sa fie de inalta calitate.

Link-uri si butoane functionale, plasate corespunzator: CTA-urile, cum ar fi butoanele de „Contact”, „Afla Mai Multe” sau „Cumpara Acum”, trebuie sa fie vizibile si sa indemne utilizatorul la actiune

Functionalitate Fara Erori: Toate elementele site-ului trebuie sa functioneze corect fara linkuri stricate sau erori.

Securitate: Indiferent de cate calitati are, un site user friendly, este obligatoriu un site securizat, in special daca sunt procesate date personale sau sunt efectuate tranzactii.

Feedback Utilizator: Ofera posibilitatea transmiterii de feedback si treateaza cu seriozitate sugestiile utilizatorilor pentru a imbunatatii continuu experienta pe site.

Un site prietenos cu utilizatorul (user friendly) este conceput si dezvoltat astfel incat sa ofere o experienta placuta, eficienta si accesibila pentru toti vizitatorii.

Ajuta vizitatorii sa rezolve o problema, ofera-le solutii la nevoile lor si concepe intreg site-ul cu focus pe utilizatori, iar ei iti vor iubi site-ul. Fiecare experienta cu website-ul trebuie sa fie centrata pe utilizator, special proiectata pentru a satisface o nevoie.

Scopul unui website este de a lucra la indeplinirea obiectivului unei afaceri, a avea o identitate online si a fi un mod excelent de a transmite informatii. Asigura-te ca faci aceste lucruri intr-un mod profesional, simplu dar si de impact pentru cei care iti viziteaza website-ul.

Ai nevoie de un site user friendly dar in acelasi timp atractiv si deosebit? Cere o oferta!

Ne poti scrie si pe WhatsApp!

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.