Perfect Pixel

WordPress 5.3 – KIRK. Afla ce imbunatatiri si noi schimbari aduce noua versiune

noiembrie 13, 2019 Noutati Web 2 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 ianuarie, 2024

WordPress 5.3 – Kirk

De curand, a fost lansata cea mai recenta versiune WordPress, 5.3 care vine cu noi functionalitati de care se vor bucura atat dezvoltatorii web cat si utilizatorii. Denumita „Kirk”, in onoarea multi-instrumentalistului Rahsaan Roland Kirk, cea mai recenta si cea mai mare versiune de WordPress, promite sa ofere utilizatorului cele mai rafinate experiente.

Noua versiune WordPress 5.3 dezvolta si perfectioneaza editorul cu interactiuni mai intuitive si accesibilitate imbunatatita. Noile functii sporesc libertatea de proiectare, ofera optiuni de dispunere suplimentare si variatii de stil, pentru a permite designerilor sa controleze mai mult aspectul unui site.

Imbunatatiri in Block Editor pentru WordPress 5.3

Aceasta actualizare axata pe imbunatatiri introduce peste 150 de functii noi si imbunatatiri de utilizare, inclusiv suport imbunatatit pentru imagini mari pentru incarcarea de fotografii de inalta rezolutie, neoptimizate, luate de pe smartphone sau alte camere de inalta calitate. In combinatie cu dimensiunile implicite mai mari ale imaginii, imaginile arata intotdeauna cel mai bine.

Imbunatatirile de accesibilitate includ integrarea stilurilor de editor de blocuri in interfata de administrare. Aceste stiluri imbunatatite rezolva multe probleme de accesibilitate: contrastul de culoare pe campurile si butoanele formularului, consistenta intre interfetele editor si de administrare, noile notificari din bara de snack, standardizarea la schema de culori implicita WordPress si introducerea Miscarii pentru a face interactiunea rapida si naturala cu blocurile dvs. Pentru persoanele care folosesc o tastatura pentru a naviga in tabloul de bord, editorul de blocuri are acum un mod de navigare. Acest lucru va permite sa sariti de la bloc la bloc fara a trece prin fiecare parte a comenzilor blocului.

Flexibilitate extinsa in design

WordPress 5.3 adauga instrumente si mai solide pentru crearea unor modele uimitoare de site-uri web.

  • permite impartirea paginii in sectiuni colorate
  • sunt acceptate acum latimi fixe ale coloanei
  • noile machete predefinite permit crearea unui continut pentru modele avansate de site-uri
  • optiunile suplimentare de vor permit setarea stilul preferat pentru orice bloc care accepta aceasta caracteristica.

Rotire automata a imaginii 

Imaginile dvs. vor fi rotite corect la incarcare, conform datelor de orientare incorporate. Aceasta caracteristica a fost propusa pentru prima data in urma cu noua ani si a fost posibila prin perseverenta multor colaboratori dedicati.

Controale imbunatatite ale sanatatii site-ului in WordPress 5.3

Imbunatatirile introduse in 5.3 fac si mai usor identificarea problemelor. Recomandarile extinse evidentiaza zonele care ar putea necesita depanare pe site-ul dvs. din ecranul Verificare sanatate.

Verificare e-mail de administrator

Acum vi se va cere periodic sa confirmati ca adresa dvs. de e-mail de administrator este actualizata atunci cand va conectati ca administrator. Acest lucru reduce sansa de a fi blocat de site-ul dvs. daca va schimbati adresa de e-mail.

Pentru dezvoltatori in WordPress 5.3

Remedieri ale componentei data/ora

Dezvoltatorii pot lucra acum cu date si fusuri orare intr-un mod mai fiabil. Functionalitatea data si ora a primit o serie de noi functii API pentru recuperarea unificata a fusului orar si interoperabilitatea PHP, precum si multe remedieri de erori.

Compatibilitate PHP 7.4

WordPress 5.3 isi propune sa accepte pe deplin PHP 7.4. Aceasta versiune contine mai multe modificari pentru a elimina functionalitatea depreciata si pentru a asigura compatibilitatea. WordPress continua sa incurajeze toti utilizatorii sa ruleze cele mai recente si mai bune versiuni de PHP.

Website-urile realizate in wordpress sunt printre cele mai bune si prezinta o serie de avantaje, atat pentru client cat si pentru dezvoltator. Pe platforma wordpress, exista nenumarate avantaje unde dezvoltatorii web au posibilitati nemarginite de design si pot crea site-uri web uimitoare, indiferent de cerintele clientului.

Site-ul tau wordpress la un click distanta! Cere oferta de pret aici.

Urmareste-ne pe facebook

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.