Perfect Pixel

WordPress 5.1 – Betty, noua versiune lansata de WordPress

februarie 25, 2019 Noutati Web 3 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 ianuarie, 2024

WordPress 5.1, noua versiune numita „Betty”

WordPress 5.1 a fost lansata in memoria vocalistei de muzica jazz, Betty Carter. Versiunea este disponibila pentru descarcare sau actualizare in tabloul de bord WordPress.

Dupa WordPress 5.0 a venit aceasta versiune majora. Noul editor de text al WordPress 5.1 se concentreaza in special pe imbunatatirea performantei generale a editorului.

Aceasta versiune deschide calea pentru un WordPress mai bun, mai rapid si mai sigur, cu cateva instrumente esentiale pentru administratori si dezvoltatori.

WordPress va incepe sa trimita notificari administratorilor de site-uri care ruleaza versiuni invechite de PHP.

Cand instalezi pluginuri noi, functiile WordPress Site Health vor verifica versiunea de PHP utilizata. Daca pluginul necesita o anumita versiune WordPress te va impiedica sa instalezi acel plugin.

WordPress 5.1 include cateva imbunatatiri de performanta solide in cadrul editorului. Insa, mai multe imbunatatiri ale performantei vor fi implementate in urmatoarele doua versiuni.

Dupa introducerea noului editor de blocuri in 5.0, 5.1 se concentreaza pe lustruire, in special prin imbunatatirea performantei editorului. In plus, aceasta versiune deschide calea pentru un WordPress mai bun, mai rapid si mai sigur, cu cateva instrumente esentiale pentru administratorii si dezvoltatorii site-ului.

Pentru WordPress 5.1, versiunea bazei de date (db_version in wp_options) a fost actualizata la 44719, iar versiunea Trac a fost 44764.

Ce imbunatatiri are versiunea WordPress 5.1?

Sanatatea site-ului

Avand in vedere securitatea si viteza, aceasta versiune introduce primele functii WordPress – Sanatatea site-ului. WordPress va incepe sa afiseze notificari administratorilor site-urilor care ruleaza versiuni invechite de PHP, care este limbajul de programare care alimenteaza WordPress.

Performanta editorului

Introdus in WordPress 5.0, noul editor de blocuri continua sa se imbunatateasca. Cel mai semnificativ, WordPress 5.1 include imbunatatiri de performanta in cadrul editorului. Editorul ar trebui sa para putin mai rapid la inceput, iar tastarea ar trebui sa para mai lina.

Asteptati-va la mai multe imbunatatiri de performanta in urmatoarele doua versiuni.

Pentru dezvoltatori in WordPress 5.1

Metadate multisite

5.1 introduce un nou tabel de baza de date pentru a stoca metadatele asociate site-urilor si permite stocarea de date arbitrare ale site-urilor relevante intr-un context multisite/retea.

Cron API

API-ul Cron a fost actualizat cu noi functii pentru a ajuta la returnarea datelor si include noi filtre pentru modificarea stocarii cron. Alte modificari de comportament afecteaza generarea cron pe serverele care ruleaza FastCGI si PHP-FPM versiunile 7.0.16 si mai sus.

Procese noi de construire JS

WordPress 5.1 ofera o noua optiune de compilare JavaScript, in urma reorganizarii mari a codului care a inceput in versiunea 5.0.

Alte imbunatatiri pentru devoltatori

Imbunatatirile includ:

  • Actualizari ale valorilor constantei WP_DEBUG_LOG
  • Noua constanta de fisier de configurare de testare in suita de teste, noi carlige de actiune pentru plugin
  • Filtre de scurtcircuit pentru wp_unique_post_slug(), WP_User_Query si count_users()
  • O noua functie human_readable_duration
  • Dezinfectare imbunatatita a metaboxului taxonomiei
  • Suport limitat LIKE pentru meta chei atunci cand utilizati WP_Meta_Query
  • O noua notificare de „a face gresit” atunci cand inregistrati punctele finale API REST

si altele!

Perfect Pixel realizeaza siteuri web in WordPress personalizate si adaptate nevoilor clientilor. Implementam orice design, convertim design-ul actual pentru WordPress 5.1 si realizam module personalizate prin programare php & mysql.

Tot pe platforma wordpress 5.1, Perfect Pixel iti optimizeaza site-ul pentru a avea o optimizare SEO corecta si o incarcare a site-ului cat mai rapida.

Daca doresti realizarea unui site web de prezentare, catalog online de produse sau magazin online in wordpress 5.1, te putem ajuta cu procesul de creare. Hai sa discutam despre urmatorul tau proiect si sa stabilim ceea ce doresti .

Noi ne asiguram sa fie actualizat si securizat. Clientii Perfect Pixel beneficiaza gratuit de actualizarea si verificarea modulelor 1 data pe luna in mod GRATUIT.

Tu beneficiezi de asistenta gratuita? De cand nu tiai actualizat site-ul tau wordpress?

Ne gasesti si pe facebook.

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.