Perfect Pixel

Top tendinte web design 2019

februarie 26, 2019 Noutati Web 3 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 ianuarie, 2024

Tendinte Web design 2019

Daca doresti ca website-ul tau sa fie de actualitate, este absolut necesar sa fii la curent cu tendintele din web design.

Stim ca nu este usor sa tii pasul cu cerintele actuale din mediul online si cu tendintele web design atat de schimbatoare. Dar, daca iti doresti sa fii acolo unde trebuie cu site-ul tau, e nevoie de putina implicare si atentie in procesul de web design.

Utilizatorii nu mai sunt cei de acum 5 ani. Vor sa interactioneze cu site-uri/ aplicatii moderne care sa le incante privirea si sa le starneasca interesul.

Specialistii din domeniul web inoveaza, creeaza si cauta permanent strategii pentru ca toti consumatorii de internet, sa aiba parte de cele mai bune experiente. Strategiile si obiectivele actuale din web design au focus pe utlilizatori.

Tendinte web design : Culori-luminoase si vibrante

Top tendinte web design 2019 imagine 1

Noul an se anunta a fi unul colorat asa cum a anuntat si Institutul Pantone. Living Coral a fost desemnata culoarea anului, o culoare vie care cu siguranta va delecta privirile audientei.

Poti crea o structura bogata chiar daca folosesti o singura culoare. Utilizeaza  gradiente luminoase si ilustratii indraznete. Vor fi combinatiile preferate in 2019.

Tendinte Web Design – Mobile Friendly

Cautarile pe mobil au depasit cu mult cautarile pe desktop-uri sau alte dispozitive. E o certitudine ca telefonul mobil a devenit cea mai utilizata metoda de acces la internet. Astfel, Google si-a reevaluat procesul de indexare acordand prioritate site-urilor web, prietenoase cu dispozitivele mobile.

Mai mult ca oricand, acum ai nevoie de site web responsive (adaptabil pe toate dispozitivele). Daca site-ul tau nu este optimizat pentru mobil, neaparat ocupa-te de asta.

Vei obtine un punctaj mai mare de la Google. SEO se va imbunatati. Si vei fi pe placul oricarui vizitator care iti acceseaza site-ul.

Tendinte web design : Forme geometrice / Layout-uri asimetrice

Top tendinte web design 2019 imagine 3

Desi pana acum erau preferate design-urile flate, minimaliste, tot mai multi designeri folosesc elementele neregulate si geometrice. Popularitatea acestora a crescut odata cu nevoia designerilor de a diferentia site-urile web. Modelele create astfel sunt uimitoare si reusesc sa indrepte atentia utilizatorilor spre cele mai importante parti ale site-ului web.

Formele sunt precum culorile. Oamenii le asociaza in mod natural cu anumite ganduri si emotii. Dreptunghiurile reprezinta stabilitate. Cercurile sunt unitate. Iar triunghiurile si rombustele sunt dinamice.

Folosirea creativa a anumitor forme sau combinatii de forme poate fi utilizata pentru a starni anumite emotii si sentimente  vizitatorilor site-ului tau.

Videoclipuri si animatii

In ciuda tendintelor minimaliste, de „flat design” care sa garanteze incarcarea rapida iata ca, fundalul video este inca incredibil de popular. Videoclipurile sunt pur si simplu mai convingatoare decat vor fi vreodata textul sau imaginile. Mesajele video au prioritate fata de alte tipuri de postari.

Atata timp cat videoclipul este scurt si are un aspect frumos, de inalta calitate, un fundal video poate face mult.

O tendinta subtila, dar notabila in web design sunt si micro-animatiile. Micro-animatiile reprezinta o modalitate puternica de a oferi utilizatorilor o experienta intuitiva si satisfacatoare in timp ce navigheaza.

Acest lucru se realizeaza prin animatii mici, care ajuta utilizatorul sa inteleaga site-ul si sa le valideze atunci cand deplaseaza mouse-ul pe un element. De exemplu, schimbarea culorii unui buton atunci cand cursorul se misca peste el sau un meniu care se extinde atunci cand se face clic pe „hamburger”.   hamburger, lines, menu icon

Tendinte Web Design –  Viteza de incarcare

Ai mai putin de trei secunde pentru a face o impresie buna unui potential client.

Utilizatorii de azi fie nu au timp, fie sunt grabiti ori sunt foarte nerabdatori. Studiile au confirmat ca utilizatorii vor abandona un site daca incarcarea dureaza mai mult de 3 secunde.

Mai mult, Google Speed ​​Update a inceput sa prioritizeze clasamentele pentru site-urile cu incarcare rapida. Asta inseamna, ca dezvoltatorii web trebuie sa se focuseze mai mult pe viteza de incarcare. Pentru designeri, viteza trebuie sa fie un parametru de proiectare.

Trendurile anului 2019 promoveaza spiritul creativ si inovator. Sunt permise mici abateri de la standarde dar numai un designer ingenios poate crea echilibrul perfect intre acestea.

Retine! Tendintele vin si pleaca. Unele dureaza decenii iar altele se sting rapid. Ceea ce conteaza este sa ramai la curent si sa alegi elementele care se aliniaza cel mai bine valorilor afacerii tale.

Dintre toate tendintele de web design noua ne plac site-urile web personalizate, originale, estetice dar cel mai important 100% functionale.

Ne gasesti si pe facebook.

 

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.