Perfect Pixel

Mentenanta magazinului online si administrarea WooCommerce

februarie 24, 2024 Mentenanta Web 6 minute de citit

Ultima actualizare pe 26 februarie, 2024

Mentenanta magazinului online si administrarea WooCommerce nu este complicata.

Ca orice alta activitate de intretinere, mentenanta magazinului online nu este complicata. Administrarea unui magazin WooCommerce nu este grea dar necesita cateva cunostinte tehnice si un minim de experienta in lucru cu platforma WordPress.

Ce inseamna mentenanta unui magazin online WooCommerce?

La fel ca si mentenanta unui site web, mentenanta magazinului online inseamna o serie de interventii si proceduri, pentru a asigura functionarea optima, securitatea, actualizarea si imbunatatirea continua.

Este un proces esential pentru a mentine performanta si functionalitatile magazinului, pentru a evita problemele tehnice si pentru a oferi o experienta de cumparare fara probleme clientilor.

De ce un magazin online WooCommerce are nevoie de intretinere regulata?

Ce inseamna intretinerea regulata a unui magazin online

Pentru ca un site web sau un magazin online nu merge de la sine.

Este important sa ai in vedere ca mentenanta regulata este o investitie esentiala pentru mentinerea securitatii, functionalitatii si performantei unui magazin online. Ca orice sistem online, este necesara intretinerea regulata pentru a proteja reputatia afacerii si sursa de venit.

 • Asiguri functionarea optima a site-ului si mentii o experienta pozitiva pentru clienti.
 • Prin mentenanta regulata, poti asigura succesul si durabilitatea magazinului online.
 • Un magazin online bine ingrijit contribuie la construirea si mentinerea unei relatii solide cu clientii.
 • Magazinul online poate fi vulnerabil la amenintari de securitate precum atacuri de tip malware, hacking sau phishing.
 • Prin mentenanta regulata, poti identifica si rezolva problemele care pot afecta performanta.
 • Un site WooCommerce bine intretinut ofera o experienta de utilizare fluida si placuta.
 • Prin mentenanta, beneficiezi de actualizari de securitate si de corectarile care pot aparea in functionarea site-ului.
 • Prin administrarea WordPress mentii shopul la zi si imbunatatesti experienta de cumparare.
 • Mentenanta include monitorizarea traficului si a performantei site-ului.
 • Intretinerea regulata poate include optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO).
 • Identifica rapid si remediaza problemele tehnice sau functionale, evitand astfel impactul negativ.
 • Mentenanta regulata permite adaptarea la noile tehnologii si tendinte, mentinand magazinul la nivelul standardelor industriei.

Frecventa de intretinere a unui magazin online in WordPress

Interventii zilnice – monitorizezi timpul de functionare a site-ului si efectuezi backup-uri regulate.
Interventii saptamanale – actualizezi modulele/tema si efectuezi scanarile malware.
Interventii lunare – testare/inspectii vizuale pe diferite browsere, verificarea link-urilor si a copiilor de rezerva.
Interventii anuale –  daca este cazul, revizuiri de continut/design, tema si module.

Indiferent de tipul magazinului online, exista cateva aspecte-cheie ale mentenantei WooCommerce de care trebuie sa tii cont.

Aplica aceste 7 lucruri  in mod regulat pentru a te asigura ca magazinul tau ramane sanatos si ca vanzarile continua sa curga.

1. Actualizari de software

Principalul lucru de care se ocupa mentenanta magazinului online este sa actualizeze prompt software-ul, ori de cate ori este lansata o versiune noua. Pentru un magazin WooCommerce, acest lucru include atat nucleul WordPress, WooCommerce, cat si tema si orice modul suplimentar.

Intretinerea magazinului online WordPress WooCommerce

Pastrarea tuturor elementelor la zi va proteja magazinul de amenintarile de securitate identificate si va asigura ca lucrurile functioneaza impreuna fara probleme.

Pentru a te asigura ca magazinul WordPress este sigur si are performante optime, actualizeaza periodic la cea mai recenta versiune:

✅ Modulele WordPress
✅ Tema WordPress
✅ Widgeturi WordPress
✅ Versiunea PHP

2. Scanarea pentru malware

Atunci cand un magazin online devine offline, inseamna bani pierduti. Vanzarile nu au loc iar clientii tai pot pleca la concurenta. Poti reduce la minimum astfel de situatii prin efectuarea de scanari de securitate si monitorizarea timpilor de nefunctionare.

Ai nevoie de o gazduire de buna calitate si un modul de scanare a securitatii, cum ar fi Jetpack Scan, care supravegheaza atacurile si erorile site-ului.

Prin raportare regulata poti rezolva problemele inainte de aparitia unei intreruperi. In cel mai rau scenariu, Jetpack Scan te va alerta instantaneu cu privire la programele malware, astfel incat sa te poti ocupa de ele, inainte ca functionalitatea magazinului online sa fie afectata.

3. Asigura-te ca ai intotdeauna copii de rezerva

Back-upul regulat merge mana in mana cu scanarile de securitate si actualizarile de software. Daca ai un magazin online, nu iti poti permite sa pierzi nici o informatie: comenzi, date de inventar, informatii despre clienti, etc.

Pentru a evita pierderea oricaror date, este obligatoriu sa ai copii de rezerva in timp real. Instrumentul Jetpack Backup te poate ajuta sa ai toate datele si informatiile oglindite in mod continuu, astfel incat, indiferent ce se intampla, vei putea restabili cea mai recenta versiune a magazinului online.

4. Filtru spam

Filtrul antispam examineaza continutul mesajelor primite, inclusiv textul si fisierele atasate. Utilizeaza algoritmi pentru a detecta cuvinte-cheie, fraze, formate suspecte sau alte semne care indica natura spam a mesajului.

Comentariile si recenziile de tip spam pot incetini magazinul online si pot afecta reputatia. O parte din mentenanta magazinului online trebuie sa includa verificarea si eliminarea a tot ceea ce este spam sau nepotrivit.

Poti gestiona spamul destul de simplu daca ai la indemana instrumentele potrivite. Modulele WordPress precum Jetpack Anti-spam sau Akismet, pot face cea mai mare parte din munca grea.

5. Gestionarea continutului

Mentenanta magazinului online include gestionarea continutului

Cand planifici dezvoltarea magazinului, vei avea nevoie de o strategie pentru a mentine continutul nou si relevant. Mentenanta magazinului online poate include si servicii de gestionare a continutului.

Acest lucru nu numai ca va mentine site-ul actualizat dar si adauga valoare pentru clientii deja existenti. Mentinerea magazinului cu continut actualizat ajuta SEO, deci poate imbunatatii pozitionarea in motoarele de cautare.

Continutul proaspat inseamna, de obicei, postari pe blog, profilarea unui produs nou, recenzii noi ale clientilor care au folosit un produs intr-un mod interesant sau orice alt tip de informatie relevant.

6. Monitorizeaza analizele si rapoartele

Mentenanta magazinului include si supravegherea atenta a analizelor. WooCommerce Analytics ofera multe rapoarte si rezumate detaliate, pentru a putea urmari parametrii precum vanzarile, comenzile, rambursarile, reducerile utilizate, taxele colectate si multe altele.

Monitorizarea performantelor si a progreselor magazinului este esentiala pentru a construi o afacere puternica pe termen lung. Prin monitorizarea analizelor veti stii daca activitatea ta se indreapta in directia corecta si veti putea lua decizii bune in continuare.

7. Testeaza viteza de incarcare

Site-urile si magazinele online pot incetini din mai multe motive, dar cu siguranta nimeni nu isi doreste ca viteza de incarcare sa fie o bariera in calea vanzarilor.

Administrarea unui magazin online WooCommerce

Ca parte a intretinerii lunare, testeaza constant viteza de incarcare. Cele mai fiabile teste de viteza vor semnala zonele cu probleme. Trateaza-le cu seriozitate si fa tot ce poti pentru a le rezolva. Mentenanta magazinului online presupune remedierea si optimizarea vitezei de incarcare.

Daca sesizezi probleme si timpi mari de raspuns vezi ce tehnici poti aplica pentru a optimiza viteza de incarcare. Si, nu uita ca firma de gazduire poate fii partenerul tau atunci cand vine vorba de viteza. Asigura-te ca ai o gazda de incredere, cu reputatie, specializata in WordPress si WooCommerce.

Cat costa mentenanta magazinului online

Pret mentenanta magazin online WordPress

Pretul mentenantei unui magazin online variaza in functie de:

 • dimensiunea si complexitatea site-ului;
 • tehnologiile utilizate;
 • necesitatile specifice ale afacerii;
 • nivelul de mentenanta dorit;

Este recomandat sa lucrezi cu profesionisti sau agentii specializate in mentenanta magazinelor online pentru a te asigura ca magazinul tau este intretinut corespunzator.

Chiar daca, costurile pot varia, un dialog deschis cu specialistii in domeniu poate ajuta la stabilirea unui buget adecvat nevoilor specifice ale afacerii tale.

La noi, pretul mentenantei unui magazin online WordPress porneste de la 180 de lei/luna. Vezi oferta completa de mentenanta WordPress.

Fii intotdeauna la curent cu intretinerea magazinului online

Nu astepta ca problemele sa apara sau ca, clientii sa anunte ca exista o problema. Daca ai obiective de crestere, practicile proactive vor face toata diferenta. Depune timpul si efortul necesar pentru a intretine corespunzator site-ul si pentru a-l mentine in siguranta.

Afla ce functioneaza, mentine punctele tari, remediaza partile slabe si imbunatateste continuu. Doar cu ingrijire si asistenta continua, magazinul tau online va inflori.

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.