...
Perfect Pixel

Cum sa nu mai pierzi bani pe servicii web de slaba calitate

iunie 8, 2020 Site Web 3 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 ianuarie, 2024

Servicii Web – Cum sa faci alegerea potrivita pentru nevoile tale

Stim cu totii ca piata serviciilor digitale este ampla si cu oferte la tot pasul. Dar cum sa iti protejezi bugetul de servicii capcana, aparent profesionale si de calitate? De multe ori ajungem in situatia de a ne irosi banii si timpul pe produse/servicii care nu au meritat investitia. 

Poti schimba asta. Daca esti la inceput de drum cu o afacere iar bugetul este limitat, nu ai voie sa iei decizii gresite. De aceea, bugetul trebuie atent planificat si lasat pe mainile potrivite.

Daca iti doresti o noua imagine online pentru afacerea sau vrei sa o imbunatatesti pe cea actuala, cauta servicii web de calitate.

Aplica sfaturile de mai jos si nu pierde bani importanti:

Stabileste un buget pe care il pui la bataie pentru investitia ta online.

Fa-ti o idee despre ce inseamna produsele si serviciile web ( sa nu ti se vanda “gogosi”)

Studiaza piata dezvolatorilor web si alege un partener de incredere, cu forme legale.

Ai gasit pe cineva? Nu te increde 100%.

Cauta cat mai multe informatii despre ei. Studiaza-le site-ul, pagina de facebook, recenziile, proiectele si toate detaliile care te vor ajuta sa formezi o parere.

Bun! Par de incredere :). Dar nu strica nici cateva pareri de la clientii anteriori. Fa un research si vezi ce feedback au primit.

Vizioneaza-le portofoliul. Vezi daca te regasesti in stilul si modul lor de lucru.

Alege un proiect din portofoliu si acceseaza-l. Testeaza chiar tu ceea ce livreaza acest furnizor de servicii web. Fii atent la viteza de incarcare, design si modul de organizare. Cat de placuta este navigarea si experienta utilizatorului?

Daca te-au convins si totul pare ok, acum le poti cere o oferta.

Strange mai multe oferte dar nu te indrepta neaparat spre cel mai ieftin. Ieftin nu inseamna neaparat slab calitativ cum nici scump nu inseamna calitate. Alege-l pe cel care indeplineste toate criteriile si se incadreaza in bugetul propus.

Stabileste de la inceput toate detaliile, ce iti doresti cu exactitate si cere un pret final. Fii atent la ceea ce iti spun ca vor oferi in acel buget. Apoi verifica ce iti livreaza la final. Sa nu ai surprize!

Daca se percepe avans, cere factura/ bon fiscal. Pentru mai multa siguranta cere contractul de prestari servicii web cu toate detaliile proiectului ( ce primesti, in cat timp, pretul total, etc ).

Implica-te constant si cere detalii despre evolutia site-ului. In mod normal, un dezvoltator web de incredere si transparent te pune la curent si iti cere aprobare pentru fiecare etapa. Comunicarea in acest punct este esentiala.

Cand ai ajuns la final nu te grabi cu plata. Fa propria testare. Verifica link-urile, design-ul si fii atent la navigare. Totul trebuie sa fie usor, intuitiv si fara batai de cap. Design-ul sa fie placut si toate elementele functionale. Testeaza meniul, butoanele, formularul si tot ce este prezent pe site.

Perfect. Acum esti posesorul unui site web profesional si afacerea ta are o imagine asa cum trebuie in online.

Munca cu site-ul nu se incheie aici. Trebuie sa ai grija in continuare de website-ul tau. Colaboreaza mai departe pentru mentenanta si suport tehnic. Vei avea nevoie. Uneori apar defectiuni iar regulat este nevoie de actualizari. Citeste de ce sunt importante actualizarile constante.

In calitate de furnizori de servicii web, recomandam redesign-ul site-ului web odata la 3-5 ani. Lumea digitala evolueaza, se imbunatateste permanent. Site-ul web si afacerea ta trebuie sa tina pasul!

Tine cont de lista de mai sus daca vrei sa nu risipesti banii pe servicii web de proasta calitate. Evita astfel de situatii, informeaza-te si fii implicat. Sunt banii, interesele si afacerea ta in joc!

Tine minte: Un site web este o investitie.

Daca nu ai gasit un furnizor de servicii web care sa te multumeasca, poti arunca o privire peste lucrarile noastre. 

Sau ne poti scrie si pe WhatsApp

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.