...
Perfect Pixel

Certificatul SSL si securitatea site-ului web

februarie 27, 2019 Securitate Site Web 2 minute de citit

Ultima actualizare pe 29 ianuarie, 2024

Ce este certificatul SSL?

Securitatea site-ului web prin certificatul SSL sau Secure Sockets Layer este un protocol web asigura transmiterea in siguranta a documentelor private si protejeaza codul pe WWW (World Wide Web).

Cu certificatul SSL, vei avea o securitate mai buna si o protectie in plus a site-ului si a informatiilor tale.  SSL-ul foloseste un sistem criptografic care asigura confidentialitatea comunicatiei prin Internet si creeaza o conexiune securizata intre un client si server. Multe site-uri web utilizeaza acest protocol pentru a transmite fara riscuri informatii despre carduri bancare, parole si orice alte informatii private.

Daca exista multe vulnerabilitati in cod, hackerii pot obtine usor informatii personale (date bancare, CNP, parole, fise medicale, etc.). 

Pentru a te asigura ca site-ul web pe care l-ai accesat este securizat SSL verifica adresa din browser. Acesta trebuie sa afiseze o pictograma in forma de lacat iar adresa domeniului web sa inceapa cu https.

Certificatul SSL si securitatea site-ului web imagine 3

Din pacate, am observat de multe ori folosirea SSL-ul in mod incorect. Una dintre cele mai frecvente greseli este securizarea doar a paginilor care presupun completarea de formulare sau securizarea partiala a site-ului, dar nu si a paginii de autentificare a utilizatorilor. Un site web trebuie sa fie securizat in intregime.

Aceste greseli duc la o securitate incompleta a unui site web.

Avantajele Certificatului SSL – Cel mai raspandit si utilizat protocol de securitate online pentru site-uri web:

  • Grad mare de confidentialitate si securitate;
  • Ofera incredere utilizatorilor;
  • Protejeaza parolele si datele cu caracter sensibil;
  • Protejeaza site-ul de atacuri cibernetice;
  • O pozitie mai buna a site-ului web in motoarele de cautare ( Google prefera site-urile web cu certificat SSL instalat).

Daca site-ul tau WordPress proceseaza date si informatii cu caracter privat este obligatoriu sa ai o protectie sigura si completa. Poti sa aplici cele 12 metode de consolidarea securitatii WordPress. Datorita programului Let‘s Encrypt, orice proprietar de site web ar trebui sa-si instaleze certificatul SSL. Let‘s Encrypt este o platforma de generare a certificatului SSL, in mod gratuit.

Deci, focus pe securitatea site-ului web, pentru a fii linistit, atat tu cat si utlizatorul.

Citeste mai multe despre cum poti securiza site-ul mult mai bine.

Ne gasesti si pe facebook.

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.