februarie 26, 2019 Web Design 352 Afisari

Tendin╚Ťe Web design 2019┬á

Dac─â dore╚Öti ca website-ul t─âu s─â fie de actualitate, este absolut necesar s─â fii la curent cu tendin╚Ťele din web design.

╚śtim c─â nu este u╚Öor s─â ╚Ťii pasul cu cerin╚Ťele actuale din mediul online si cu tendintele web design atat de schimb─âtoare. Dar, dac─â ├«╚Ťi dore╚Öti s─â fii acolo unde trebuie cu site-ul t─âu, e nevoie de pu╚Ťin─â implicare si atentie deosebit─â in procesul de web design.

Utilizatorii nu mai sunt cei de acum 5 ani. Vor s─â interac╚Ťioneze cu site-uri/ aplica╚Ťii moderne care s─â le ├«nc├ónte privirea ╚Öi s─â le st├órneasc─â interesul.

Speciali╚Ötii din domeniul web inoveaz─â, creeaz─â si caut─â permanent strategii pentru ca to╚Ťi consumatorii de internet, s─â aib─â parte de cele mai bune experien╚Ťe. Strategiile ╚Öi obiectivele actuale din web design au focus pe utlilizatori.

Nout─â╚Ťile anului 2019 in web design┬á

Tendinte web design : Culori-luminoase și vibrante

Noul an se anun╚Ť─â a fi unul colorat a╚Öa cum a anun╚Ťat ╚Öi Institutul Pantone. Living Coral a fost desemnat─â culoarea anului, o culoare vie care cu siguran╚Ť─â va delecta privirile audien╚Ťei.

Po╚Ťi crea o structur─â bogat─â chiar dac─â folose╚Öti o singur─â culoare. Utilizeaz─â┬á gradiente luminoase ╚Öi ilustra╚Ťii ├«ndr─âzne╚Ťe. Vor fi combina╚Ťiile preferate ├«n 2019.

Design-ul mobil

Căutările pe mobil au depășit cu mult căutările pe desktop-uri sau alte dispozitive. E o certitudine că telefonul mobil a devenit cea mai utilizată metodă de acces la internet.

Astfel, Google și-a reevaluat procesul de indexare acordând prioritate site-urilor web, prietenoase cu dispozitivele mobile.

Alege un site web responsive (adaptabil pe toate dispozitivele). Dac─â site-ul t─âu nu este optimizat pentru mobil, neaparat ocup─â-te de asta.

Vei ob╚Ťine un punctaj mai mare de la Google. SEO se va ├«mbun─ât─â╚Ťi. ╚śi vei fi pe placul oric─ârui vizitator care ├«╚Ťi acceseaz─â site-ul.

Tendinte web design : Forme geometrice / Layout-uri asimetrice

De╚Öi p├ón─â acum erau preferate design-urile flate, minimaliste, tot mai mul╚Ťi designeri folosesc elementele neregulate ╚Öi geometrice.

Popularitatea acestora a crescut odat─â cu nevoia designerilor de a diferen╚Ťia site-urile web. Modelele create astfel sunt uimitoare ╚Öi reu╚Öesc s─â ├«ndrepte aten╚Ťia utilizatorilor spre cele mai importante p─âr╚Ťi ale site-ului web.

Formele sunt precum culorile. Oamenii le asociaz─â ├«n mod natural cu anumite g├ónduri ╚Öi emo╚Ťii. Dreptunghiurile reprezint─â stabilitate. Cercurile sunt unitate. Iar triunghiurile ╚Öi rombustele sunt dinamice.

Folosirea creativ─â a anumitor forme sau combina╚Ťii de forme poate fi utilizat─â pentru a st├órni anumite emo╚Ťii ╚Öi sentimente┬á vizitatorilor site-ului t─âu.

Videoclipuri ╚Öi anima╚Ťii

├Än ciuda tendin╚Ťelor minimaliste, de „flat design” care s─â garanteze ├«nc─ârcarea rapid─â iat─â c─â, fundalul video este ├«nc─â incredibil de popular.

Videoclipurile sunt pur ╚Öi simplu mai conving─âtoare dec├ót vor fi vreodat─â textul sau imaginile. Mesajele video au prioritate fa╚Ť─â de alte tipuri de post─âri.

Atâta timp cât videoclipul este scurt și are un aspect frumos, de înaltă calitate, un fundal video poate face mult.

O tendin╚Ť─â subtil─â, dar notabil─â ├«n web design sunt ╚Öi micro-anima╚Ťiile. Micro-anima╚Ťiile reprezint─â o modalitate puternic─â de a oferi utilizatorilor o experien╚Ť─â intuitiv─â ╚Öi satisf─âc─âtoare ├«n timp ce navigheaz─â.

Acest lucru se realizeaz─â prin anima╚Ťii mici, care ajut─â utilizatorul s─â ├«n╚Ťeleag─â site-ul ╚Öi s─â le valideze atunci c├ónd deplaseaz─â mouse-ul pe un element.

De exemplu, schimbarea culorii unui buton atunci c├ónd cursorul se mi╚Öc─â peste el sau un meniu care se extinde atunci c├ónd se face clic pe „hamburger”.┬á ┬áhamburger, lines, menu icon

Tendin╚Ť─â web design vital─â – Viteza de ├«nc─ârcare

Ai mai pu╚Ťin de trei secunde pentru a face o impresie bun─â unui poten╚Ťial client.

Utilizatorii de azi fie nu au timp, fie sunt gr─âbi╚Ťi ori sunt foarte ner─âbd─âtori. Studiile au confirmat c─â utilizatorii vor abandona un site dac─â ├«nc─ârcarea dureaz─â mai mult de 3 secunde.

Mai mult, Google Speed ÔÇőÔÇőUpdate a ├«nceput s─â prioritizeze clasamentele pentru site-urile cu ├«nc─ârcare rapid─â.

Asta înseamnă, că dezvoltatorii web trebuie să se focuseze mai mult pe viteza de încărcare. Pentru designeri, viteza trebuie să fie un parametru de proiectare.

Trendurile anului 2019 promovează spiritul creativ și inovator. Sunt permise mici abateri de la standarde dar numai un designer ingenios poate crea echilibrul perfect între acestea.

Re╚Ťine! Tendin╚Ťele vin ╚Öi pleac─â. Unele dureaz─â decenii iar altele se sting rapid. Ceea ce conteaz─â este s─â r─âm├ói la curent ╚Öi s─â alegi elementele care se aliniaz─â cel mai bine valorilor afacerii tale.

┬áNou─â ne plac site-urile web moderne, estetice dar cel mai important 100% func╚Ťionale.

Cere detalii! Ofert─â pre╚Ť!

 

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.