Perfect Pixel

Top tendințe în web design 2019

februarie 26, 2019 Web Design 913 Afisari
3 minute de citit

Tendințe Web design 2019 

Dacă dorești ca website-ul tău să fie de actualitate, este absolut necesar să fii la curent cu tendințele din web design.

Știm că nu este ușor să ții pasul cu cerințele actuale din mediul online si cu tendintele web design atat de schimbătoare. Dar, dacă îți dorești să fii acolo unde trebuie cu site-ul tău, e nevoie de puțină implicare si atentie deosebită in procesul de web design.

Utilizatorii nu mai sunt cei de acum 5 ani. Vor să interacționeze cu site-uri/ aplicații moderne care să le încânte privirea și să le stârnească interesul.

Specialiștii din domeniul web inovează, creează si caută permanent strategii pentru ca toți consumatorii de internet, să aibă parte de cele mai bune experiențe. Strategiile și obiectivele actuale din web design au focus pe utlilizatori.

Noutățile anului 2019 in web design 

Tendinte web design : Culori-luminoase și vibrante

Noul an se anunță a fi unul colorat așa cum a anunțat și Institutul Pantone. Living Coral a fost desemnată culoarea anului, o culoare vie care cu siguranță va delecta privirile audienței.

Poți crea o structură bogată chiar dacă folosești o singură culoare. Utilizează  gradiente luminoase și ilustrații îndrăznețe. Vor fi combinațiile preferate în 2019.

Design-ul mobil

Căutările pe mobil au depășit cu mult căutările pe desktop-uri sau alte dispozitive. E o certitudine că telefonul mobil a devenit cea mai utilizată metodă de acces la internet.

Astfel, Google și-a reevaluat procesul de indexare acordând prioritate site-urilor web, prietenoase cu dispozitivele mobile.

Alege un site web responsive (adaptabil pe toate dispozitivele). Dacă site-ul tău nu este optimizat pentru mobil, neaparat ocupă-te de asta.

Vei obține un punctaj mai mare de la Google. SEO se va îmbunătăți. Și vei fi pe placul oricărui vizitator care îți accesează site-ul.

Tendinte web design : Forme geometrice / Layout-uri asimetrice

Deși până acum erau preferate design-urile flate, minimaliste, tot mai mulți designeri folosesc elementele neregulate și geometrice.

Popularitatea acestora a crescut odată cu nevoia designerilor de a diferenția site-urile web. Modelele create astfel sunt uimitoare și reușesc să îndrepte atenția utilizatorilor spre cele mai importante părți ale site-ului web.

Formele sunt precum culorile. Oamenii le asociază în mod natural cu anumite gânduri și emoții. Dreptunghiurile reprezintă stabilitate. Cercurile sunt unitate. Iar triunghiurile și rombustele sunt dinamice.

Folosirea creativă a anumitor forme sau combinații de forme poate fi utilizată pentru a stârni anumite emoții și sentimente  vizitatorilor site-ului tău.

Videoclipuri și animații

În ciuda tendințelor minimaliste, de „flat design” care să garanteze încărcarea rapidă iată că, fundalul video este încă incredibil de popular.

Videoclipurile sunt pur și simplu mai convingătoare decât vor fi vreodată textul sau imaginile. Mesajele video au prioritate față de alte tipuri de postări.

Atâta timp cât videoclipul este scurt și are un aspect frumos, de înaltă calitate, un fundal video poate face mult.

O tendință subtilă, dar notabilă în web design sunt și micro-animațiile. Micro-animațiile reprezintă o modalitate puternică de a oferi utilizatorilor o experiență intuitivă și satisfăcătoare în timp ce navighează.

Acest lucru se realizează prin animații mici, care ajută utilizatorul să înțeleagă site-ul și să le valideze atunci când deplasează mouse-ul pe un element.

De exemplu, schimbarea culorii unui buton atunci când cursorul se mișcă peste el sau un meniu care se extinde atunci când se face clic pe „hamburger”.   hamburger, lines, menu icon

Tendință web design vitală – Viteza de încărcare

Ai mai puțin de trei secunde pentru a face o impresie bună unui potențial client.

Utilizatorii de azi fie nu au timp, fie sunt grăbiți ori sunt foarte nerăbdători. Studiile au confirmat că utilizatorii vor abandona un site dacă încărcarea durează mai mult de 3 secunde.

Mai mult, Google Speed ​​Update a început să prioritizeze clasamentele pentru site-urile cu încărcare rapidă.

Asta înseamnă, că dezvoltatorii web trebuie să se focuseze mai mult pe viteza de încărcare. Pentru designeri, viteza trebuie să fie un parametru de proiectare.

Trendurile anului 2019 promovează spiritul creativ și inovator. Sunt permise mici abateri de la standarde dar numai un designer ingenios poate crea echilibrul perfect între acestea.

Reține! Tendințele vin și pleacă. Unele durează decenii iar altele se sting rapid. Ceea ce contează este să rămâi la curent și să alegi elementele care se aliniază cel mai bine valorilor afacerii tale.

 Nouă ne plac site-urile web moderne, estetice dar cel mai important 100% funcționale.

Cere detalii! Ofertă preț!

 

Ti-a placut acest articol?
DaNu

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.