Perfect Pixel

Web Design 2020 – Culoarea anului și tendințele web

iunie 12, 2020 Site Web 1297 Afisari

Încă de la finele anului 2019 Institutul Pantone Color a anunțat culoarea anului, Clasic Blue Pantone 19-4052. Se pare că albastrul clasic va domina coloristica anului 2020. Albastrul oferă calmitate și stabilitate, atât de necesare pentru climatul stresant de astăzi. Adesea văzut ca un semn de stabilitate și securitate, albastrul este des folosit în web design și în strategia de marketing a companiilor.

Web Design 2020 - Culoarea anului și tendințele web imagine 1

Dacă faci parte din domeniul web design, artistic sau desfășori o activitate creativă ai putea să iei în considerare încorporarea culorii anului 2020 în munca ta.

Tendințele în web design ale anului 2020

Pe lângă schimbarea paletei de culori, anul 2020 aduce schimbări și în lumea web design-ului care promite să livreze experiențe impresionante. În materie de web design, anul 2020 este setat să exceleze și să surprindă mulțimea de consumatori web.

Fie că ești în plin proces de creare site web, fie ai în plan să dezvolți un site web în viitorul apropiat, să știi ce se întâmplă în lumea web designului, este un lucru pozitiv.

Iată câteva elemente de design care vor domina anul 2020:

 • Dark mode( mod întunecat)
 • Grafică 3D
 • Design mobil minimalist
 • Culori vii pentru Ecommerce
 • Ilustrații & animații

Dark mode (mod întunecat)

Mod intunecat in preferintele de web design 2020

Opțiunea de schimbare a designului în „Dark mode” a devenit un fenomen în anul 2019, când Google a introdus o astfel de funcție în aplicațiile sale precum Chrome sau Youtube. Acest stil pare că se va menține în topul preferințelor de web design și în anul 2020.

mod intunecat in designul pe 2020

Totuși, opțiunea de activare dark mode nu este potrivită pentru orice design de site web. Funcția mod întunecat trebuie să arate excelent și totodată să livreze cea mai bună experiență pentru utilizator. Google și YouTube sunt cele mai bune exemple în acest sens.

Grafică 3D în web design 2020

Utilizatorii online de astăzi au o atracție tot mai mare pentru realitatea virtuală și caută experiențe web cât mai  captivante. Anul 2020 va marca trecerea de la designul simplist la produse vizuale unice și impresionante.

grafica 3d in web design 2020folosirea graficii 3d in web design 2020

Design mobil minimalist

Ca site-ul tău să fie în pas cu tendințele din web design, alegerea unui design mobil simplist, este primul pas. Menținerea unui design minimalist pe mobil este un must have de ceva ani încoace. Dar, asta nu înseamnă că designul mobil trebuie să fie plictisitor.

Minimalist înseamnă eliminarea de pe website a tot ceea ce este nefolositor pentru a putea crea o experiență ușoară utilizatorului. În procesul de web design folosește spațierea și focusează-te pe formă și funcție, evitând astfel să suprasoliciti utilizatorul.

Așadar, focus pe un web design curat si perfect pe mobil. Anul acesta Google va analiza prima dată site-urile web din perspectiva mobilă. Fără îndoială, și în anul 2020 site-urile web pe mobil au nevoie de un design simplu și curat, mai ales pentru a îmbunătăți viteza de încărcare. Citeste mai multe despre designul optimizat

Design pentru Ecommerce – Culori vii

culori vii pentru ecommerce

Anul 2020 pare că va aduce schimbări notabile în privința site-urilor ecommerce. Dacă până acum designul web minimalist și plat era în preferințe, iată că se anunță un an total diferit și plin de culoare. Culorile vii atrag atenția, creează emoții și pot fi extrem de motivante. Este de la sine înțeles motivul pentru care culorile revin în forță în industria ecommerce-ului.

Dacă planifici identitatea brandului tău, acum este un moment potrivit să alegi schema de culori care să rezoneze cu afacerea ta. Studiile au demonstrat că nivelul de recunoaștere al brandului poate crește cu pana la 80% datorită culorilor alese.

Ilustrații și animații

Ilustrațiile și animațiile sunt un trend fierbinte în anul 2020. Abstracte, ciudate sau complicate, imaginile dețin o popularitate tot mai mare. Ele reușesc să transmită emoție, creativitate, pozitivism și nu numai.

ilustratii si animatii in web design 2020

Animațiile trezesc la viață designul unui site web. Folosirea animațiilor în web design creează experiențe personalizate și determina utilizatorii să se conecteze cu site-ul tău, să nu îl uite și să revină cu interes.

Totuși, grijă mare atunci când sunt folosite. Dacă au dimensiuni prea mari, pot afecta viteza de încărcare a site-ului web. Pentru a evita asta, va recomandăm optimizarea și compresia lor înainte de a fi integrate în designul website-ului.

10 greșeli de web design de evitat in 2020:

 1. Design prea incărcat
 2. Lipsa optimizării pe site
 3. Navigare complicată
 4. Redare automată a videoclipurilor
 5. Informații de contact ascunse
 6. Scrol infinit pe pagină
 7. Viteză de încărcare mică
 8. Pop-up-uri abuzive pe tot ecranul
 9. Conținut duplicat pe website
 10. Nesecurizare SSL

 

Contacteaza-ne pe WhatsApp!

Etichete:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.