
Cuprins
Promovare Social Media – cat contează în afaceri?
Rețelele de socializare au devenit o activitate de nelipsit a oamenilor din sec 21. Cea mai mare parte a populației deține un profil de social media iar numărul utilizatorilor din întreaga lume este așteptat să atingă ordinul miliardelor, pană în 2021.
De ce este nevoie de promovare social media?
Odată cu explozia numărului de profiluri se pare că și timpul petrecut pe rețelele de socializare este în continuă creștere. Lucru total greșit! Ne avertizează mulți specialiști și psihologi. Din păcate sau din fericire pentru unii, acest fenomen global, pare de neoprit.
Date fiind condițiile actuale, multe companii au făcut o prioritate în integrarea canalelor social media, în strategia lor de marketing.
Observăm cum piata web și universul social media, sunt în continuă dezvoltare. Cu acest peisaj mereu în schimbare brandurile trebuie să lucreze mai mult ca niciodată pentru a satisface cerințele din rândul clienților. Utilizatorii au așteptări tot mai mari iar companiile trebuie să se adapteze acestui mediu extrem de competitiv și dinamic.
Stim că este foarte dificil să creezi o prezență originală și atractivă pe rețelele sociale.
Cum să ai o promovare social media bună?
Urmează sfaturile de mai jos și poți transforma platformele de socializare în aliatul afacerii tale.
Creează o experiență autentică și fii implicat
Mai întâi află care este publicul căruia doreșți să te adresezi. Patru din 10 consumatori spun că este puțin probabil să fie atrași sau atașați de un produs, serviciu, marcă, fără o interacțiune în social media. Înțelege-ți publicul și află cât mai multe detalii, astfel încât să poți vorbi cu clienții într-un mod care să rezoneze. Fii original și fii sincer. Asta te poate diferenția de concurență.
Liber la conversații
Social media este o stradă cu două sensuri. Conectează-te cu urmăritorii în loc să difuzezi doar un mesaj. Clienții de azi împărtășesc din ce în ce mai mult experiențele lor și scriu în mod regulat recenzii despre companii și produsele lor. Deci, trebuie să îmbrățișezi discuția și să te implici în dialog sau rișți să pierzi o oportunitate imensă. Aceea de a construi o relație cu publicul tău.
Construiește o comunitate
Inițiază conversații prin care ceri oamenilor părerile lor sincere cu privire la cele mai recente produse, servicii și ține cont și de posibilele nemulțumiri. Încurajează clienții să distribuie imagini, videoclipuri sau amintiri asociate cu produsul sau serviciul oferit. În acest fel vei reuși să menții o relație mai apropiată iar oamenii se vor simți nu doar simpli cumpărători.
Strategie de promovare social media – ConstruieÈ™te o relaÈ›ie de incredere pe termen lung.
Oamenii au devenit conștienți de pericolul rețelelor de socializare. Faptul că dezinformarea, minciuna sau încercarea de a păcăli, pot fi oriunde, nu mai este un secret. Utilizatorii au devenit mai precauți si se pare că la nivel global, încrederea oamenilor în social-media este de doar 41%.
Bătălia pentru încredere este grea dar poate fi câștigată. Fă-te util clienților. Impărtășește cu ei idei și sfaturi valoroase. Nu te concentra strict pe vânzarea produselor. Oferă-le în plus informații benefice, de care au nevoie. Oferă ca să primeșți.
Arată că îți pasă
Fă-ți clientul să se simtă apreciat chiar și după ce a cumpărat un produs sau a folosit un serviciu. În cele din urmă, consumatorii doresc să știe că sunt ascultați și părerile lor contează.
Poate dura ceva timp pentru a construi o relație cu clienții prin intermediul rețelelor sociale. Dar la final ambele părți vor avea de câștigat. Acceptă atât părerile pro cât și cele contra, astfel oamenii vor avea încredere în recomandările prezentate. Nu poți fi pe placul tuturor, dar măcar ești sincer și transparent.
Fii rapid È™i eficientÂ
Furnizarea de răspunsuri imediate este esențială pentru un serviciu clienți eficient. Asta inseamnă să răspunzi la intrebări în câteva minute, nu în zile. Gestionează în mod eficient reclamațiile, cât mai rapid, pentru a putea păstra fidelitatea clientului. Când oferi scuze, transmite-le sincer. Cu empatie față de situația clientului.
Evită mesajele automate
Într-o eră tehnologizată în care problemele sunt rezolvate de roboți, oferă-i clientului tău suport uman. Nu uita cât de esențiale sunt relațiiile interpersonale. Multe companii au un volum mare de solicitări astfel încât le este aproape imposibil să țină pasul și apelează la inteligența artificială.
Însă, clienții preferă interacțiunile umane în locul celor automatizate. Orice gen de activitate desfășori în online asigură-te că îți ții aproape urmăritorii/ clienții și abordează un dialog deschis și cât se poate de sincer. Totuși fii atent să nu ii obosești sau să ii acaparezi cu prea multe dulcegării.
Cum ai vrea să arate afacerea ta in mediul online? Lasă-ne un mesaj