Perfect Pixel

Ce trebuie sa stii inainte de a incepe redesign-ul site-ului

iulie 16, 2019 Site Web, Redesign Site Web 808 Afisari
3 minute de citit

Redesign-ul site-ului – De ce trebuie sa tii cont pentru a te asigura că procesul de redesign va fi mai bine structurat

Site-ul web este un instrument de marketing digital. El este un element cheie în vânzări, o carte de vizită online și un loc excelent de prezentare al produselor sau serviciilor.

Piața web este extrem de dinamică iar dacă vrei să ții pasul si sa fii in clasament, trebuie să te adaptezi constant noilor schimbari. Mai mult, evoluția pieței web a schimbat și preferințele utilizatorilor, care sunt din ce in ce mai exigenti. Poti ramane printre preferintele lor doar cu ajutorul unui site web bine pus la punct și actualizat la timp. Daca tu nu o faci, sigur competitia o face. De aceea ai nevoie de redesign-ul site-ului odată la 3-5 ani.

Înainte de a începe redesign-ul site-ului web, este important să ai în vedere câteva aspecte esențiale care te vor ajuta să asiguri succesul noului proiect:

Bugetul și Resursele – Fixeaza un buget realist și ia în considerare resursele disponibile, inclusiv echipa de design și dezvoltare.

Calendarul Proiectului – Stabilește un calendar realist pentru redesign-ul site-ului, luând în considerare toate etapele, de la concept până la lansare.

Analizează funcționalitatea, erorile, limitarile si toate aspectele negative de pe website-ul actual

Înainte de a incepe procesul de redesign site trebuie să decizi ce aspecte și caracteristici dorești să se schimbe. Ce părți ale designului funcționează? Ce păstrezi, ce îmbunătățești și la ce renunți de pe vechiul site web? Că să fii sigur că nu uiți ceva, notează undeva totul.

Folosește Google Analytics pentru a vedea ce pagini ale site-ului web urmăresc vizitatorii tăi.

Lucrurile care nu funcționează sunt consumabile, încarcă inutil structura website-ului, de aceea ai nevoie de redesign-ul site-ului. Fie scapi de ele, fie le îmbunătățești.

Stabilește noile obiective – Atunci când decizi că site-ul tău trebuie actualizat și optimizat web, gândește-te la intregul tău plan. Fii cu gândul la obiectivele tale de afaceri, la clientii tai și reactualizează site-ul web ținând cont de acestea. Reproiectarea site-ului va avea succes dacă este bazată pe o strategie web bună. Planul și scopul website-ului trebuie să fie bine definite inca de la inceput

Înțelegerea Publicului Țintă – Pentru a crea cel mai bun site web pentru utilizatorii tăi,  trebuie să știi cine sunt și ce le place. Care sunt preferințele lor? Care este stilul lor de navigare? Ce cuvinte cheie folosesc? Toate aceste informații te vor ajuta să realizezi o versiune a site-ului mai bună pentru ei și nevoile lor. Doar asa vei avea redesign-ul site-ului, creat perfect pentru nevoile afacerii tale cât și pentru utilizatori.

Verifică concurența – Privește concurența și vezi ce fac cei din domeniul tău? Cum stau cu site-urile web? Ce le oferă ei clienților?

Strânge idei bune de web și marketing. Inspiră-te de la site-urile web „așa da” și evită să faci precum cei din categoria „așa nu”. În orice caz, încearcă să ții pasul cu concurența și dacă poți diferențiază-te, într-un mod pozitiv.

Examinează conținutul site-ului web – O îmbunatățire a site-ului este ocazia perfectă pentru a crea și o nouă strategie de conținut. Prin conținut bun si relevant vei atrage noi utilizatori, posibili clienți și le vei menține interesul. Decide ce conținut va fi păstrat, actualizat sau eliminat. Un conținut relevant și actualizat este crucial pentru orice site tip de afacere online.

Aspecte Tehnice – Compatibilitatea cross-browser, responsivitatea pe diferite dispozitive si viteza de încărcare a site-ului sunt elemente obligatorii pentru noul site. Statisticile sunt clare: în ultimii ani navigarea pe mobil a depășit navigarea pe desktop, ceea ce inseamna ca redesign-ul site-ului trebuie sa includa aceste caracteristici.

Impactul asupra Traficului Existente – Fii conștient de posibilele efecte ale redesign-ului asupra traficului existent. Un redesign major poate afecta temporar vizibilitatea site-ului în motoarele de căutare

Nu trebuie să ignori nicio etapă din redesign-ul site-ului dacă vrei rezultate profesionale si performante care să ajute afacerea să crească.

Daca ai parcurs toate etapele si ai nevoie de o echipa care sa te ajute cu redesign-ul site-ului, suntem aici.

Dacă nu te descurci cu analiza site-ului, o putem face noi. Gratuit! Dă-ne un mesaj!

 

 

 

 

 

Ti-a placut acest articol?
DaNu

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.