Perfect Pixel

10 greseli in procesul de web design care afecteaza SEO

iulie 11, 2019 Site Web, Optimizare SEO 724 Afisari
4 minute de citit

Procesul de Web Design Corect + Strategie SEO = Imagine online de succes

Procesul de web design incorect va afecta negativ optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) a unui site.

Un web design bun este esential pentru succesul unei afaceri online. Site-urile web nefunctionale și greșelile de UX Design(user experience), au impact direct și negativ asupra strategiei SEO.

Când ne gândim la SEO, trebuie să avem în minte următoarele: structura și conținutul site-ului web, viteza de încărcare, experiența utilizatorilor și rata de conversie (CRO), asta inseamna procesul de web design bun atent la SEO . Află mai multe despre SEO aici

Iată cele mai comune greșeli in procesul de web design care poate afecta SEO

10 greseli in procesul de web design care afecteaza SEO imagine 1

Timp de Încărcare Lent – Site-urile cu timp de încărcare lent vor determina utilizatorii să părăsească pagina înainte ca aceasta să se încarce complet, ceea ce creste rata de respingere (bounce rate) și, prin urmare, SEO

Navigare slabă – Navigarea excelentă este una dintre caracteristicile site-urilor bune și de succes. Nu este suficient ca site-ul web să aibă un design web excepțional. Designul, structura și toate elemente unui site web, trebuie create cu gândul la utilizator și nevoile lui. O navigare ideală este intuitivă și ușor de realizat.

Pe lângă acest lucru, ai nevoie de un site web responsive. Utilizatorii, dar mai ales Google preferă site-urile web receptive, care arată și funcționează perfect pe dispozitivul mobil.

Pentru un SEO corect și eficient ține cont de experiența utilizatorului și ai grijă ca site-ul web să fie optimizat pentru mobil.

Deci, procesul de web design bun = design optimizat + navigare excelentă + incărcare rapidă

Conținut greu accesibil – Nimic nu va frustra utilizatorii mai mult, decât atunci când nu pot vedea rapid conținutul de pe un site sau nu pot ajunge cu ușurință la ceea ce au nevoie.  Consumatorii online, se așteaptă că totul să fie rapid, accesibil și ușor de vizionat, mai ales atunci când vine vorba de site-urile mobile.

Pentru a te asigura că nu pierzi vizitatorul, potențialul client, fii atent la funcționalitatea site-ului. Verifică, butoanele, link-urile și toate elementele de pe website. Utilizatorul trebuie să parcurgă cât mai plăcut și fără probleme conținutul unui site web.

10 greseli in procesul de web design care afecteaza SEO imagine 3

Dacă site-ul web prezintă erori, link-uri nefuncționale și încărcare slabă, va fi penalizat de Google, dar mai ales de utilizatori. 

Așadar, pentru a îmbunătăți SEO-ul website-ului, acordă atenție modului de organizare, conținutului de pe site și fii atent la viteza de încărcare.

URL-uri Lungi sau Complicate: URL-urile care sunt prea lungi sau complicate pot fi dificil de înțeles atât pentru utilizatori, cât și pentru motoarele de căutare, afectând SEO.

Procesul de Web Design : Supraîncărcarea site-ului – Încercarea de a pune tot felul de elemente pe un site, este una dintre cele mai mari greșeli pe care un designer web le poate face. Crearea unui site web cu o structură foarte încărcată sau cu elemente inutile, este o greșeală, deoarece optimizarea va fi afectata. Daca procesul de web design nu respectă asta, va ucide timpul de încărcare al website-ului.

Pentru un site web bine optimizat folosește cu măsură imaginile, videoclipurile, gif-urile, etc. Un design web bun este organizat, curat, aerisit, fără elemente exagerate sau inutile.

10 greseli in procesul de web design care afecteaza SEO imagine 5

Pop-up-uri Intruzive: Utilizarea excesivă a pop-up-urilor poate afecta experiența utilizatorului și poate fi penalizată Google, mai ales dacă acestea sunt intruzive și afectează accesibilitatea.

Utilizarea Excesivă a JavaScript: În timp ce JavaScript poate îmbunătăți funcționalitatea site-ului, utilizarea excesivă este o alta greseala in web design. Acest lucru poate împiedica motoarele de căutare să indexeze corect conținutul site-ului.

Procesul de Web Design – Simplicity is the key!

Tine cont că un design bun poate fi și cel extrem de simplu. Insa, simplu nu inseamna plictisitor! 

Procesul de Web Design Nesecurizat – Site-ul Web nu este securizat (HTTPS)

Fără asigurare cu un certificat SSL, site-ul web este un steag roșu pentru vizitatori dar si pentru SEO. Site-ul web fără securizare SSL este riscant. Majoritatea companiilor de găzduire web oferă o versiune gratuită a unui certificat SSL și ar trebui, ca măcar acela să fie instalat pe site.Află mai multe despre certificatul SSL.

Nu este suficient conținut de calitate
Este bine să existe cel puțin 300 de cuvinte pe o pagină de site. Bineînțeles, cu cât este mai complex conținutul cu atât mai bine. Diversifică conținutul și captează atenția utilizatorului într-un mod interactiv folosind imagini de calitate/videoclipuri. Nu le folosi în exces și asigura-te că ai imagini optimizate și videoclipuri în dimensiuni corespunzătoare.

Lipsa butoanelor „Call to action”
Lipsa unui CTA , clar înseamnă că lipsesc conversiile. Pentru a încuraja utilizatorii să facă ceea îți dorești, nu uita de adăugarea CTA pe fiecare pagină a site-ului.

Poți dirija vizitatorul de pe website prin aceste butoane ” call to action”. Pune-le în evidențăîn dimensiuni potrivite și vei avea conversii pe site.

Publicarea conținutului duplicat
Regula nr. 1 de la grădiniță: nu plagia, nu copia! Poate părea greu să creezi conținut original dar fii sigur, că toate eforturile de SEO vor fi în zadar, dacă website-ul tău nu are conținut autentic.

Design web optimizat este cel mai important pas către un SEO eficient. Strategia de SEO începe cu prima linie de cod a unui site web profesional.

 

 

Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.