Perfect Pixel

Noi modificări în algoritmul Google! Utilizatorii le vor iubi însă nu și afacerile online

noiembrie 4, 2019 Site Web 1200 Afisari

Algoritmul Google – Noi modificari

Daca afacerea ta traieste sau moare prin rezultatele motorului de cautare Google. Daca cel putin partial castigi bani datorita clasamentului Google. Aceasta veste este pentru tine!

Google a anuntat ca este in curs de implementare a unor modificari in algoritmul sau principal de cautare, care va schimba clasamentul rezultatelor. Asa cum ne-a obisnuit, Google lanseaza zilnic una sau mai multe modificari, concepute pentru a imbunatati rezultatele cautarii noastre. Majoritatea actualizarilor sunt treptate si nu se remarca. Insa, de foarte multe ori aceste actualizari in algoritmul Google afecteaza website-urile existente.

Schimbarea se bazeaza pe o simpla premisa. In trecut, algoritmul Google a tratat o propozitie ca pe un „sac de cuvinte” din care alegea ceea ce considera a fi cuvinte importante si intorcea un rezultat.  Neluand in considerare si cuvintele de legatura (cineva, la, pentru), elimina contextul si intentia unei propozitii de cautare.

Exemplu din anuntul Google: Sa zicem ca introduceti propozitia de cautare,”pot primi de la farmacie medicamente pentru cineva ?”. Vechiul algoritm alegea cuvintele „medicamente” si „farmacie” si returna rezultatele locale presupunand ca esti interesat de o farmacie din apropiere. Noul algoritm Google observa „pentru cineva” si determina faptul ca te intereseaza daca ai voie sa ridici medicamente in numele altcuiva.

Noul algoritm se bazeaza pe BERT( „bidirectional encoder representations from transformers”).  In termenii mai simpli, BERT este un instrument care ajuta la optimizarea procesarii limbajului natural prin utilizarea A.I. (inteligenta artificiala). Folosindu-se de un set masiv de date va oferi rezultate contextuale mai bune.

Pe scurt, intelege mai bine ceea ce cauti de fapt atunci cand introduci o interogare de cautare. Asadar, daca site-ul inregistreaza scaderi pe anumiti termeni de cautare, BERT ar putea fi de vina. Sau poate nu.

In orice caz, potrivit Pandu Nayak, VP de cercetare Google, „Aceasta este singura cea mai mare … cea mai pozitiva schimbare pe care am avut-o in ultimii cinci ani si poate una dintre cele mai mari de la inceput”.

Daca iti doresti sa te clasifici mai bine pentru siruri de cuvinte cheie, urmareste indeaproape modificarile in algoritm si contextul cuvintelor cheie.

Este posibil sa fie foarte greu sa optimizezi site-ul cu adevarat pentru BERT dar asigura-te ca ai continut pentru oameni, nu numai pentru motoarele de cautare. BERT este doar un alt pas in efortul Google de a intelege ce vor oamenii atunci cand cauta. Citeste mai multe despre optimizare Google!

Cu cat oferi mai mult din ceea ce isi doresc oamenii, cu atat este mai probabil sa obtii un nivel ridicat in rezultatele cautarii.

Nu uita ca incercarea de a pacali un sistem nu functioneaza prea mult timp. Dar, furnizarea de valoare autentica o face.

Daca ai nevoie de servicii web, da ne un mesaj pe WhatssApp. 

Sau ne poti scrie si aici .

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.