Perfect Pixel

Minighid de redactare a textelor pe un site web – Cum s─â scrii eficient

  Înapoi la blog
august 5, 2019 Site Web 74 Afisari

Texte site web – Cum te ajut─â ├«n comunicarea cu posibilii t─âi clien╚Ťi?

Scopul principal al unui text este comunicarea iar o comunicare bun─â se realizeaz─â prin transmiterea de mesaje la fel de bune. Astfel, textul se afl─â ├«ntre tine ╚Öi publicul t─âu. Pentru a transmite eficient ceea ce dore╚Öti, ai nevoie de texte site web corespunz─âtoare. ├Än╚Ťelegerea modului ├«n care oamenii citesc ╚Öi factorii influen╚Ťatori, sunt vitale pentru crearea unei experien╚Ťe pl─âcute vizitatorului.

Cele mai bune practici de redactare care vor ├«mbun─ât─â╚Ťi lizibilitatea ╚Öi experien╚Ťa utilizatorului:

├Ämparte textul pe sec╚Ťiuni

Modul ├«n care un text este aranjat influen╚Ťeaz─â lizibilitatea. De obicei, oamenii nu citesc tot textul. Prin segmentarea textului ├«n sec╚Ťiuni (cu o idee principal─â pe fiecare sec╚Ťiune) ╚Öi folosind titluri separate, vei ajuta cititorii s─â scaneze mai u╚Öor textul. Nu uita s─â plasezi ideile principale la ├«nceput.

Utilizeaza subtitluri descriptive
Utilizarea subtitlurilor ofer─â audien╚Ťei un cadru de referin╚Ť─â, ceea ce faciliteaz─â ├«n╚Ťelegerea rapid─â a textului pentru a g─âsi punctele de interes. De asemenea, folose╚Öte fraze ╚Öi exprim─âri scurte ale ideilor principale. Asigura-te c─â subtitlurile descriu paragraful ├«nso╚Ťit ╚Öi sintetizeaz─â c├ót mai bine ideea mesajului.

Folose╚Öte-te de vizual pentru a sparge bariera textului ╚Öi a ├«mbun─âtati ├«n╚Ťelesul

├Än general, ├«ncerc─âm ╚Öi ne place s─â extragem informa╚Ťii cu c├ót mai pu╚Ťine eforturi. Acesta este motivul pentru care oamenii prefer─â infografiile ╚Öi videoclipurile ├«n schimbul┬á articolelor lungi. Folosirea elementelor vizuale va ajuta vizitatorul de pe site s─â extrag─â informa╚Ťiile mai rapid ╚Öi cu mult mai pu╚Ťin efort.

Nu pierde timpul cititorilor

Cititorii t─âi vor aprecia dac─â ├«╚Ťi pas─â de timpul lor. Nu trebuie s─â piard─â prea mult timp pentru a afla anumite informa╚Ťii de la tine. Textul ╚Öi mesajul trebuie s─â fie explicite ╚Öi direct la subiect. Nu suprasolicita vizitatorul de pe website folosind fraze ╚Öi texte de umplutur─â inutile. Puncteaz─â ideea principal─â din start ╚Öi site-ul t─âu va fi prietenos cu vizitatorii.

Folose╚Öte majuscula cu modera╚Ťie

Literele cu majuscule nu sunt neap─ârat mai greu de citit, dar le citim mai ├«ncet. Acesta este motivul pentru care te sf─âtuim s─â nu folose╚Öti majuscule pe sec╚Ťiuni mari, ci doar pe c├óte o rubric─â. ├Än mod ideal, rezerv─â-le pentru mesajele importante asupra c─ârora dore╚Öti s─â atragi aten╚Ťia, cum ar fi titlurile sau o not─â important─â.

Evită fonturile italice, cursive și decorative

Chiar dac─â fonturile italice sunt utilizate pentru a eviden╚Ťia un text, ├«ncearc─â s─â limitezi folosirea lor ├«n texte site web. Italica poate fi dificil de citit, ├«n special pentru utilizatorii dislexici. Alege un font u╚Öor de citit, care separ─â clar fiecare liter─â. Fonturile simple, indiferent de ╚Öerif, sunt cele mai u╚Öoare modele de recunoscut.

 

 

 

 

 

 

Utilizeaz─â dimensiuni mari de fonturi
Dimensiunea fontului este foarte important─â pentru lizibilitate. Vei observa c─â fonturile diferite ocup─â cantit─â╚Ťi diferite de spa╚Ťiu chiar ╚Öi atunci c├ónd au aceea╚Öi dimensiune. De╚Öi nu exist─â o dimensiune specific─â ÔÇ×recomandat─âÔÇŁ a fontului, ar trebui s─â alegi o dimensiune de font u╚Öor de citit pe ecrane ╚Öi dispozitive de toate dimensiunile. Fonturile de dimensiuni mici sunt greu de citit pe mobil.

Fii generos cu distan╚Ťarea
Spa╚Ťiul este de asemenea, important. Un text dens ambalat este obositor pentru ochi. Deci, asigur─â-te c─â exist─â suficient spa╚Ťiu ├«ntre linii, precum ╚Öi ├«ntre rubrici ╚Öi paragrafe. Totu╚Öi, atunci c├ónd utilizezi imagini, ai grij─â s─â fie aproape de blocul de text de care apartin.

Aplică contrast suficient între text si fundal
Asigură-te că ai un contrast suficient între font și fundal. Un text care nu contrastează suficient cu fundalul este greu de citit. Recomandat este textul negru pe un fundal alb. Sau, dacă doresti ceva colorat opteaza pentru un text închis pe un fundal deschis.

Pentru a oferi experien╚Ťe pl─âcute utilizatorului, poten╚Ťialului t─âu client, trebuie s─â ai grij─â la modul ╚Öi forma textelor de pe site. Folose╚Öte texte site web in dimensiuni corespuz─âtoare, lizibile ╚Öi cat mai u╚Öor de citit. Aplic─â aceste practici simple pentru a men╚Ťine cititorii ferici╚Ťi ╚Öi interesa╚Ťi de ceea ce dore╚Öti s─â le transmi╚Ťi.

Cat de bine comunic─â site-ul t─âu cu clien╚Ťii? Contacteaz─â-ne pentru o analiz─â de site web!

Ne po╚Ťi scrie ╚Öi pe WhatsApp

Începe următorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi îți vom trimite oferta de preț.