Perfect Pixel

Minighid de redactare a textelor pe un site web – Cum sa scrii eficient

august 5, 2019 Site Web 778 Afisari

Texte site web – Cum te ajuta in comunicarea cu posibilii tai clienti?

Scopul principal al unui text este comunicarea iar o comunicare buna se realizeaza prin transmiterea de mesaje la fel de bune. Astfel, textul se afla intre tine si publicul tau. Pentru a transmite eficient ceea ce doresti, ai nevoie de texte site web corespunzatoare. Intelegerea modului in care oamenii citesc si factorii influentatori, sunt vitale pentru crearea unei experiente placute vizitatorului.

Cele mai bune practici de redactare care vor imbunatati lizibilitatea si experienta utilizatorului:

Imparte textul pe sectiuni

Modul in care un text este aranjat influenteaza lizibilitatea. De obicei, oamenii nu citesc tot textul. Prin segmentarea textului in sectiuni (cu o idee principala pe fiecare sectiune) si folosind titluri separate, vei ajuta cititorii sa scaneze mai usor textul. Nu uita sa plasezi ideile principale la inceput.

Utilizeaza subtitluri descriptive

Utilizarea subtitlurilor ofera audientei un cadru de referinta, ceea ce faciliteaza intelegerea rapida a textului pentru a gasi punctele de interes. De asemenea, foloseste fraze si exprimari scurte ale ideilor principale. Asigura-te ca subtitlurile descriu paragraful insotit si sintetizeaza cat mai bine ideea mesajului.

Foloseste-te de vizual pentru a sparge bariera textului si a imbunatati intelesul

In general, incercam si ne place sa extragem informatii cu cat mai putine eforturi. Acesta este motivul pentru care oamenii prefera infografiile si videoclipurile in schimbul  articolelor lungi. Folosirea elementelor vizuale va ajuta vizitatorul de pe site sa extraga informatiile mai rapid si cu mult mai putin efort.

Nu pierde timpul cititorilor

Cititorii tai vor aprecia daca iti pasa de timpul lor. Nu trebuie sa piarda prea mult timp pentru a afla anumite informatii de la tine. Textul si mesajul trebuie sa fie explicite si direct la subiect. Nu suprasolicita vizitatorul de pe website folosind fraze si texte de umplutura inutile. Puncteaza ideea principala din start si site-ul tau va fi prietenos cu vizitatorii.

Foloseste majuscula cu moderatie

Literele cu majuscule nu sunt neaparat mai greu de citit, dar le citim mai incet. Acesta este motivul pentru care te sfatuim sa nu folosesti majuscule pe sectiuni mari, ci doar pe cate o rubrica. In mod ideal, rezerva-le pentru mesajele importante asupra carora doresti sa atragi atentia, cum ar fi titlurile sau o nota importanta.

Evita fonturile italice, cursive si decorative

Chiar daca fonturile italice sunt utilizate pentru a evidentia un text, incearca sa limitezi folosirea lor in texte site web. Italica poate fi dificil de citit, in special pentru utilizatorii dislexici. Alege un font usor de citit, care separa clar fiecare litera. Fonturile simple, indiferent de serif, sunt cele mai usoare modele de recunoscut.

 

 

 

 

 

 

Utilizeaza dimensiuni mari de fonturi
Dimensiunea fontului este foarte importanta pentru lizibilitate. Vei observa ca fonturile diferite ocupa cantitati diferite de spatiu chiar si atunci cand au aceeasi dimensiune. Desi nu exista o dimensiune specifica ÔÇ×recomandataÔÇŁ a fontului, ar trebui sa alegi o dimensiune de font usor de citit pe ecrane si dispozitive de toate dimensiunile. Fonturile de dimensiuni mici sunt greu de citit pe mobil.

Fii generos cu distantarea
Spatiul este de asemenea, important. Un text dens ambalat este obositor pentru ochi. Deci, asigura-te ca exista suficient spatiu intre linii, precum si intre rubrici si paragrafe. Totusi, atunci cand utilizezi imagini, ai grija sa fie aproape de blocul de text de care apartin.

Aplica contrast suficient intre text si fundal
Asigura-te ca ai un contrast suficient intre font si fundal. Un text care nu contrasteaza suficient cu fundalul este greu de citit. Recomandat este textul negru pe un fundal alb. Sau, daca doresti ceva colorat opteaza pentru un text inchis pe un fundal deschis.

Pentru a oferi experiente placute utilizatorului, potentialului tau client, trebuie sa ai grija la modul si forma textelor de pe site. Foloseste texte site web in dimensiuni corespuzatoare, lizibile si cat mai usor de citit. Aplica aceste practici simple pentru a mentine cititorii fericiti si interesati de ceea ce doresti sa le transmiti.

Cat de bine comunica site-ul tau cu clientii? Contacteaza-ne pentru o analiza de site web!

Ne poti scrie si pe WhatsApp

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.