Perfect Pixel

Iconurile – Beneficii și practici de folosire în designul web

  Înapoi la blog
august 1, 2019 Site Web 72 Afisari

Iconuri Web Design – Când și de ce avem nevoie de ele?

Iconul este o reprezentare vizuală, o imagine simplificată care servește drept simbol intuitiv, pentru a ajuta utilizatorii să navigheze într-un sistem. Este un element special în design deoarece semnificația lui este înțeleasă fără un text sau alte detalii. Icon-urile sunt mereu în jurul nostru: site-uri web, aplicații mobile, smartphone-uri și software. Unele iconuri precum acasătipărirearedarea și căutarea sunt atât de comune încât nu necesită nicio explicație. Ştim exact ce fac oriunde le vedem.

Iconuri web design

Iconuri Web Design – Beneficiile lor în designul web

Când iconițele sunt utilizate corect, ele aduc numeroase avantaje. Iată câteva motive pentru care ar trebui să încorporezi icon-urile în design pentru a îmbunatați aspectul site-ului dar și experiența utilizatorilor:

Sunt ușor de recunoscut – Dacă utilizezi iconițe comune în design-ul site-ului tău, publicul le va recunoaște instantaneu. Utilizatorii vor naviga cu ușurință și vor găși rapid răspunsuri la nevoile lor.

Economisesc spațiu – Acest avantaj este important în special pentru telefoanele mobile în care folosirea pictogramelor poate economisi spațiu valoros.

Sunt universale  Indiferent de locatie, semnificația acestora poate fi ușor înțeleasă, chiar dacă utilizatorii nu vorbesc limba ta.

Sunt atrăgătoare din punct de vedere estetic – Când sunt bine proiectate pot face un site web sau o aplicație mai atractive vizual.

Sfaturi și îndrumări de folosire:

Citește următoarea listă cu cele mai bune practici de folosire a iconițelor pentru a te ajuta să eviți cele mai frecvente greșeli.

 • Nu încerca sa reinventezi roata! Foloseste icon-urile familiare, care funcționează cel mai bine (de ex. Acasă, închide, tipărește, joacă, caută).
 • Utilizeaza iconițele pentru a economisi spațiu și pentru a îmbunătăți recunoașterea în bara de instrumente, funcții sau bara de navigare.
 • Foloseste icon-uri pe care oamenii le-au văzut și le-au folosit înainte.
 • Icon-urile ar trebui să comunice întotdeauna sensul. Nu le folosi excesiv și nu le folosi doar pentru decor.
 • Utilizeaza regula celor 5 secunde: Dacă este nevoie de mai mult de 5 secunde să te gândesti la sensul unui icon, probabil că este ineficient.
 • Iconițele trebuie să descrie vizual funcția și scopul. Trebuie să fie simple, familiare și semnificative.
 • Lăsa întotdeauna cel puțin 15 px * 15 px spațiu în jurul lor pentru lizibilitate și accesare ușoară pe telefoane mobile.
 • Când sunt suficient de mari pe telefoanele mobile, capteaza atenția.
 • Un test bun al eficienței este atunci când utilizatorii pot spune ce reprezintă un icon, fără o etichetă.
 • Nu folosi pictograme cu semnificații contradictorii. Icon-urile care ar putea reprezenta mai multe lucruri ar trebui evitate.
 • Păstreaz-le simple și schematice. Minimizeaza formele complexe și detaliile grafice.
 • Utilizeaza icon-uri in forme și culori distincte. Acest lucru ajută utilizatorii să le recunoască și să le reamintească.

Dacă ai nevoie de servicii de web design, Dă-ne un mesaj!

Ne poți scrie și pe WhatsApp.

 

Începe următorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi îți vom trimite oferta de preț.