Perfect Pixel

De ce site-ul trebuie optimizat pentru toate dispozitivele?

februarie 11, 2018 Site Web, Optimizare SEO 1729 Afisari
2 minute de citit

Site web responsive și de ce ai nevoie de el?

Un site web responsive este vital pentru orice afacere online. În zilele noastre, aproape oricine are un telefon smart, un laptop sau chiar o tabletă. Consumul de conținut online s-a transformat în dependență iar telefonul mobil, a devenit o extensie a omului din secolul 21.

În aceste condiții, proprietarii de afaceri online trebuie să satisfacă nevoile și pretențiile tot mai mari ale utilizatorilor de astăzi.

Deci, un site web optimizat este absolut necesar pentru ca afacerea ta on-line să interacționeze perfect cu utilizatorii, posibilii tăi clienți.

Poate știi ce este un site responsive. Dacă nu știi îți explicăm imediat.

Un site web responsive este site-ul optimizat pentru toate dispozitivele. Principalul scop este de a adapta design-ul, imaginile și structura, în funcție de device-ul de pe care este accesat. Fie că este accesat de pe laptop, tabletă sau mobil, site-ul web responsive trebuie să fie 100% funcțional, pe toate.

O scurtă listă cu caracteristicile unui site web responsive:

  • conținut dinamic
  • meniu ușor accesibil
  • navigare simplă și rapidă
  • butoane în mărime corespunzătoare ( în special pe mobil)
  • imagini optimizate pentru o încărcare mai rapidă.
  • apelare rapidă printr-un cod special

Iți propunem un mic test

Accesează-ți site-ul de pe un laptop și de pe un mobil. Analizează ambele variante. Vezi cum accesezi meniul, butoanele și paginile. Pe mobil, spațiul este limitat, astfel structura site-ului necesită o foarte bună organizare.

Nu neglija textul și fontul. Pentru a oferi o experiență plăcută utilizatorului, trebuie să fie ușor de citit, aerisite și în dimensiuni corespunzătoare. Mobilul este cel mai folosit. Asigură-te că site-ul tău este fix ce trebuie.

Nu uita, că acestea și multe altele sunt criterii importante atunci când Google face indexarea site-ului tău. Dacă ai un site web, dar care nu este responsive nu vei fi listat în pozițiile fruntașe.

Site-urile optimizate obțin un punctaj mai mare de la Google. 

Perfect Pixel îți oferă expertiză gratuită a site-ului! Află ce îți lipsește și cum să te aliniezi cerințelor actuale din mediul online. 

CERE EXPERTIZA GRATUITA!

 

Ti-a placut acest articol?
DaNu

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.