Perfect Pixel

Certificatul SSL și securitatea site-urilor web

  Înapoi la blog
februarie 27, 2019 Site Web 120 Afisari

Securitate site web: SSL sau Secure Sockets Layer este un protocol web ce asigur─â transmiterea ├«n siguran╚Ť─â a documentelor private ╚Öi a protej─ârii codului pe WWW (World Wide Web).

Securitate site web – Folosind un sistem criptografic, SSL asigur─â confiden╚Ťialitatea comunica╚Ťiei prin Internet ╚Öi creeaz─â o conexiune securizat─â ├«ntre un client ╚Öi server. Multe site-uri web utilizeaz─â acest protocol pentru a transmite f─âr─â riscuri informa╚Ťii despre carduri bancare, parole ╚Öi orice alte informa╚Ťii private.

Dac─â exist─â multe vulnerabilit─â╚Ťi ├«n cod, hackerii pot ob╚Ťine u╚Öor informa╚Ťii personale (date bancare, CNP, parole, fi╚Öe medicale, etc.).

Pentru a te asigura că site-ul web pe care l-ai accesat este securizat SSL verifica adresa din browser. Acesta trebuie să afișeze o pictogramă în formă de lacăt iar adresa domeniului web să înceapă cu https.

Din p─âcate mul╚Ťi folosesc SSL-ul incorect. Una dintre cele mai frecvente gre╚Öeli este securizarea doar a paginilor care presupun completarea de formulare sau securizarea par╚Ťial─â a site-ului, dar nu ╚Öi a paginii de autentificare a utilizatorilor. Un site web trebuie s─â fi securizat ├«n ├«ntregime.

Aceste greșeli duc la o securitate incompletă a site-ului tău web.

Avantajele Tehnologiei SSL – Cel mai r─âsp├óndit ╚Öi utilizat protocol de securitate online pentru site-ul tau web:

  • Grad mare de confiden╚Ťialitate ╚Öi securitate;
  • Ofer─â ├«ncredere utilizatorilor;
  • Protejeaz─â parolele ╚Öi datele cu caracter sensibil;
  • Protejeaz─â site-ul de atacuri cibernetice;
  • O pozi╚Ťie mai bun─â a site-ului web ├«n motoarele de c─âutare ( Google prefer─â site-urile web cu certificat SSL instalat).

Dac─â site-ul web proceseaz─â date / informa╚Ťii cu caracter privat este obligatorie o protec╚Ťie sigur─â ╚Öi complet─â. Datorit─â programului Let‘s Encrypt, orice proprietar de site web ar trebui s─â-╚Öi instaleze certificatul SSL. Let‘s Encrypt este o platform─â de generare a certificatului SSL ├«n mod gratuit.

Perfect Pixel i╚Ťi instaleaz─â certificatul SSL ├«n mod GRATUIT atunci c├ónd i╚Ťi creaz─â site-ul.

Contactează-ne dacă nu ești sigur de securitatea site-ului tău.

Începe următorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi îți vom trimite oferta de preț.