Perfect Pixel

Certificatul SSL și securitatea site-urilor web

februarie 27, 2019 Site Web 703 Afisari

Securitate site web prin SSL sau Secure Sockets Layer. Acest protocol web asigură transmiterea în siguranță a documentelor private și protejeaza codul pe WWW (World Wide Web).

Primesti o securitate site web excelentă cu acest certificat de securitate. SSL-ul foloseste un sistem criptografic care asigură confidențialitatea comunicației prin Internet și creează o conexiune securizată între un client și server. Multe site-uri web utilizează acest protocol pentru a transmite fără riscuri informații despre carduri bancare, parole și orice alte informații private.

Dacă există multe vulnerabilități în cod, hackerii pot obține ușor informații personale (date bancare, CNP, parole, fișe medicale, etc.). 

Pentru a te asigura că site-ul web pe care l-ai accesat este securizat SSL verifică adresa din browser. Acesta trebuie să afișeze o pictogramă în formă de lacăt iar adresa domeniului web să înceapă cu https.

Din păcate, am observat de multe ori folosirea SSL-ul in mod incorect. Una dintre cele mai frecvente greșeli este securizarea doar a paginilor care presupun completarea de formulare sau securizarea parțială a site-ului, dar nu și a paginii de autentificare a utilizatorilor. Un site web trebuie să fie securizat în întregime.

Aceste greșeli duc la o securitate incompletă a unui site web.

Avantajele Tehnologiei SSL – Cel mai răspândit și utilizat protocol de securitate online pentru site-ul tau web:

  • Grad mare de confidențialitate și securitate;
  • Oferă încredere utilizatorilor;
  • Protejează parolele și datele cu caracter sensibil;
  • Protejează site-ul de atacuri cibernetice;
  • O poziție mai bună a site-ului web în motoarele de căutare ( Google preferă site-urile web cu certificat SSL instalat).

Dacă site-ul web procesează date / informații cu caracter privat este obligatoriu, o protecție sigură și completă. Datorită programului Let‘s Encrypt, orice proprietar de site web ar trebui să-și instaleze certificatul SSL. Let‘s Encrypt este o platformă de generare a certificatului SSL în mod gratuit.

Deci, focus pe securitate site web. La Perfect Pixel toate site-urile nou create primesc instalarea certificatului  SSL, GRATUIT .

Contactează-ne dacă nu ești sigur de securitatea site-ului tău.

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.