Perfect Pixel

Cele mai comune greșeli in web design care afectează strategia SEO

Inapoi la Blog
iulie 11, 2019 Optimizare SEO, Site Web 172 Afisari

Design website și strategia SEO.

Un web design bun este esen╚Ťial pentru succesul unei afaceri online. Site-urile web incorecte ╚Öi gre╚Öelile de UX Design(user experience), au impact direct ╚Öi negativ asupra strategiei SEO.

Design website 

C├ónd ne g├óndim la SEO, trebuie s─â avem ├«n minte urm─âtoarele: structura ╚Öi con╚Ťinutul site-ului web, viteza de ├«nc─ârcare, experien╚Ťa utilizatorilor ╚Öi rata de conversie (CRO). Afl─â mai multe despre SEO aici

Iată cele mai comune greșeli de web design care pot afecta SEO

1. Navigare slab─â
Navigarea excelent─â este una dintre caracteristicile site-urilor bune ╚Öi de succes. Nu este suficient ca site-ul web s─â aib─â un design web excep╚Ťional. Designul, structura ╚Öi toate elemente unui site web, trebuie create cu g├óndul la utilizator ╚Öi nevoile lui. O navigare ideal─â este intuitiv─â ╚Öi u╚Öor de realizat.

Pe l├óng─â acest lucru, ai nevoie de un site web responsive. Utilizatorii, dar mai ales Google prefer─â site-urile web receptive, care arat─â ╚Öi func╚Ťioneaz─â perfect pe dispozitivul mobil.

Pentru un SEO corect ╚Öi eficient ╚Ťine cont de experien╚Ťa utilizatorului ╚Öi ai grij─â ca site-ul web s─â fie optimizat pentru mobil.

Deci, un website design bun = Design optimizat + Navigare excelent─â + Inc─ârcare Rapid─â

2. Con╚Ťinut greu accesibil

Nimic nu va frustra utilizatorii mai mult, dec├ót atunci c├ónd nu pot vedea rapid con╚Ťinutul de pe un site sau nu pot ajunge cu u╚Öurin╚Ť─â la ceea ce au nevoie.┬á Consumatorii online, se a╚Öteapt─â c─â totul s─â fie rapid, accesibil ╚Öi u╚Öor de vizionat, mai ales atunci c├ónd vine vorba de site-urile mobile.

Pentru a te asigura c─â nu pierzi vizitatorul, poten╚Ťialul client, fii atent la func╚Ťionalitatea site-ului. Verific─â, butoanele, link-urile ╚Öi toate elementele de pe website.

Utilizatorul trebuie s─â parcurg─â c├ót mai pl─âcut ╚Öi┬áf─âr─â probleme con╚Ťinutul unui site web.

Dac─â site-ul web prezint─â erori, link-uri nefunc╚Ťionale ╚Öi ├«nc─ârcare slab─â, vei fi penalizat de Google, dar mai ales de utilizatori.┬á

A╚Öadar, pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi SEO-ul website-ului, acord─â aten╚Ťie modului de organizare, con╚Ťinutului de pe site ╚Öi fii atent la viteza de ├«nc─ârcare.

3. Supraîncărcarea site-ului

Încercarea de a pune tot felul de elemente pe un site, este una dintre cele mai mari greșeli pe care un designer web le poate face.

Crearea unui site web pe o structură foarte încărcată, este o greșeală. Design-ul web receptiv va fi copleșit. Cine își dorește asta?

Pentru un site web optimizat folosește cu măsură imaginile, videoclipurile, gif-urile, etc. Un design web bun este organizat, curat, aerisit, fără elemente exagerate sau inutile.

Web designerii care nu respectă asta, vor ucide timpul de încărcare al website-ului.

Design website – Simplicity is the key!

Ține cont că un design web bun poate fi și cel extrem de simplu. Insa, nu confunda simplu cu plictisitor! 

4. Site-ul Web nu este securizat (HTTPS)
Fără asigurare cu un certificat SSL, site-ul web este un steag roșu pentru vizitatori și SEO. Site-ul web fără securizare SSL este riscant. Majoritatea companiilor de găzduire web oferă o versiune gratuită a unui certificat SSL și ar trebui ca măcar acela să fie instalat pe site.

Afl─â mai multe despre certificatul SSL.

5. Nu este suficient con╚Ťinut de calitate
Este bine s─â existe cel pu╚Ťin 300 de cuvinte pe o pagin─â de site. Bine├«n╚Ťeles, cu c├ót este mai complex con╚Ťinutul cu at├ót mai bine.

Diversific─â con╚Ťinutul ╚Öi capteaz─â aten╚Ťia utilizatorului ├«ntr-un mod interactiv folosind imagini de calitate/videoclipuri. Nu le folosi ├«n exces ╚Öi asigura-te c─â ai imagini optimizate ╚Öi videoclipuri ├«n dimensiuni corespunz─âtoare.

6. Lipsa butoanelor „Call to action”
Lipsa unui CTA , clar ├«nseamn─â c─â lipsesc conversiile. Pentru a ├«ncuraja utilizatorii s─â fac─â ceea ├«╚Ťi dore╚Öti, nu uita de ad─âugarea CTA pe fiecare pagin─â a site-ului.

Po╚Ťi dirija vizitatorul de pe website prin aceste butoane ” call to action”. Pune-le ├«n eviden╚Ť─â,┬á├«n dimensiuni potrivite ╚Öi vei avea conversii pe site.

7. Publicarea con╚Ťinutului duplicat
Regula nr. 1 de la gr─âdini╚Ť─â: nu plagia, nu copia! Poate p─ârea greu s─â creezi con╚Ťinut original. Dar fii sigur, c─â toate eforturile de SEO vor fi ├«n zadar, dac─â website-ul t─âu nu are con╚Ťinut autentic.

Un site web optimizat este cel mai important pas către un SEO eficient. Strategia de SEO începe cu prima linie de cod a unui site web profesional.

Ai nevoie de creare site web, realizare site de prezentare, servicii de web design? Perfect Pixel te poate ajuta!

 

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.