Perfect Pixel

Cele mai comune greșeli in web design care afectează strategia SEO

iulie 11, 2019 Optimizare SEO, Site Web 538 Afisari

Design website și strategia SEO.

Un web design bun este esențial pentru succesul unei afaceri online. Site-urile web incorecte și greșelile de UX Design(user experience), au impact direct și negativ asupra strategiei SEO.

Design website 

Când ne gândim la SEO, trebuie să avem în minte următoarele: structura și conținutul site-ului web, viteza de încărcare, experiența utilizatorilor și rata de conversie (CRO). Află mai multe despre SEO aici

Iată cele mai comune greșeli de web design care pot afecta SEO

1. Navigare slabă
Navigarea excelentă este una dintre caracteristicile site-urilor bune și de succes. Nu este suficient ca site-ul web să aibă un design web excepțional. Designul, structura și toate elemente unui site web, trebuie create cu gândul la utilizator și nevoile lui. O navigare ideală este intuitivă și ușor de realizat.

Pe lângă acest lucru, ai nevoie de un site web responsive. Utilizatorii, dar mai ales Google preferă site-urile web receptive, care arată și funcționează perfect pe dispozitivul mobil.

Pentru un SEO corect și eficient ține cont de experiența utilizatorului și ai grijă ca site-ul web să fie optimizat pentru mobil.

Deci, un website design bun = Design optimizat + Navigare excelentă + Incărcare Rapidă

2. Conținut greu accesibil

Nimic nu va frustra utilizatorii mai mult, decât atunci când nu pot vedea rapid conținutul de pe un site sau nu pot ajunge cu ușurință la ceea ce au nevoie.  Consumatorii online, se așteaptă că totul să fie rapid, accesibil și ușor de vizionat, mai ales atunci când vine vorba de site-urile mobile.

Pentru a te asigura că nu pierzi vizitatorul, potențialul client, fii atent la funcționalitatea site-ului. Verifică, butoanele, link-urile și toate elementele de pe website.

Utilizatorul trebuie să parcurgă cât mai plăcut și fără probleme conținutul unui site web.

Dacă site-ul web prezintă erori, link-uri nefuncționale și încărcare slabă, vei fi penalizat de Google, dar mai ales de utilizatori. 

Așadar, pentru a îmbunătăți SEO-ul website-ului, acordă atenție modului de organizare, conținutului de pe site și fii atent la viteza de încărcare.

3. Supraîncărcarea site-ului

Încercarea de a pune tot felul de elemente pe un site, este una dintre cele mai mari greșeli pe care un designer web le poate face.

Crearea unui site web pe o structură foarte încărcată, este o greșeală. Design-ul web receptiv va fi copleșit. Cine își dorește asta?

Pentru un site web optimizat folosește cu măsură imaginile, videoclipurile, gif-urile, etc. Un design web bun este organizat, curat, aerisit, fără elemente exagerate sau inutile.

Web designerii care nu respectă asta, vor ucide timpul de încărcare al website-ului.

Design website – Simplicity is the key!

Ține cont că un design web bun poate fi și cel extrem de simplu. Insa, nu confunda simplu cu plictisitor! 

4. Site-ul Web nu este securizat (HTTPS)
Fără asigurare cu un certificat SSL, site-ul web este un steag roșu pentru vizitatori și SEO. Site-ul web fără securizare SSL este riscant. Majoritatea companiilor de găzduire web oferă o versiune gratuită a unui certificat SSL și ar trebui ca măcar acela să fie instalat pe site.

Află mai multe despre certificatul SSL.

5. Nu este suficient conținut de calitate
Este bine să existe cel puțin 300 de cuvinte pe o pagină de site. Bineînțeles, cu cât este mai complex conținutul cu atât mai bine.

Diversifică conținutul și captează atenția utilizatorului într-un mod interactiv folosind imagini de calitate/videoclipuri. Nu le folosi în exces și asigura-te că ai imagini optimizate și videoclipuri în dimensiuni corespunzătoare.

6. Lipsa butoanelor „Call to action”
Lipsa unui CTA , clar înseamnă că lipsesc conversiile. Pentru a încuraja utilizatorii să facă ceea îți dorești, nu uita de adăugarea CTA pe fiecare pagină a site-ului.

PoÈ›i dirija vizitatorul de pe website prin aceste butoane ” call to action”. Pune-le în evidență, în dimensiuni potrivite È™i vei avea conversii pe site.

7. Publicarea conținutului duplicat
Regula nr. 1 de la grădiniță: nu plagia, nu copia! Poate părea greu să creezi conținut original. Dar fii sigur, că toate eforturile de SEO vor fi în zadar, dacă website-ul tău nu are conținut autentic.

Un site web optimizat este cel mai important pas către un SEO eficient. Strategia de SEO începe cu prima linie de cod a unui site web profesional.

Ai nevoie de creare site web, realizare site de prezentare, servicii de web design? Perfect Pixel te poate ajuta!

 

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.