Perfect Pixel

Ce este un website responsive și de ce este atât de important

august 7, 2019 Site Web 781 Afisari

Ce este un site web responsive?

Un site web + design optimizat care se ajusteaza automat pe ecrane de dimensiuni diferite. Cu un design web responsive, utilizatorii vor accesa un site care arata si functioneaza perfect, pe orice dispozitiv. Designul, structura, imaginile si continutul se vor adapta excelent pe orice dispozitiv.

Designul web responsive – De ce este atat de important pentru un website?

Oamenii petrec, in medie, 3 ore pe zi, interactionand cu media digitala prin intermediul smartphone-urile lor. Din cauza acestei schimbari in comportamentul consumatorilor, nu mai este suficient sa ai un site web care functioneaza bine doar pe desktop.

A apus perioada in care oamenii accesau site-urile web doar de pe un computer desktop. Marea majoritate aveau aceeasi dimensiune a monitoarelor. Astazi, oamenii acceseaza site-urile si aplicatiile web de pe o varietate de dispozitive si au asteptari tot mai mari.

Un site adaptabil care se ajusteaza automat va oferi vizitatorilor cea mai buna experienta posibila, indiferent de dispozitivul folosit.

De ce afacerea ta are nevoie de un site web responsive(adaptabil)?
Studiile recente realizate de Google confirma ca ORICE AFACERE, indiferent de domeniu sau dimensiune, trebuie sa aiba un site web optimizat si perfect adaptabil.

Dar, nu ne crede pe cuvant! Arunca o privire peste aceste statistici:

57% dintre utilizatori declara ca nu recomanda o afacere cu un site mobil slab proiectat (socPub)
57% din totalul traficului online din SUA provine acum de la smartphone-uri si tablete (BrightEdge, 2017)
69% dintre utilizatorii de smartphone-uri afirma ca prefera sa cumpere de la companii cu site-uri mobile (BrightEdge, 2017)
Oamenii de astazi au de 2X mai multe interactiuni cu brandurile pe mobil decat oriunde altundeva (Google, 2017)
50 de procente din interogarile de cautare B2B de astazi sunt facute pe smartphone-uri si vor creste pana la 70 la suta, pana in 2020
Trei din patru proprietari de smartphone-uri apeleaza mai intai la cautarea mobila pentru a raspunde nevoilor lor imediate (Google, 2017)

Designul responsive si strategia SEO

In 2015, lumea marketingului a explodat cand Google a anuntat ca designul prietenos cu mobilul este acum un simbol al clasamentului, ceea ce a insemnat ca site-urile web prietenoase cu mobilul au fost ridicate in rezultate. De atunci au existat cateva actualizari, insa designul mobil si usurinta navigarii pe acesta, a ramas un indicator cheie al clasamentului Google.

Un site web responsive este clasat mai bine. Un loc bun in clasament duce la mai multe vizite pe website. Iar vizitele pe site atrag mai multe oportunitati si vanzari online.

Cum functioneaza site-urile web responsive?

Un site web standard este format dintr-un set de fisiere (pagina web – pagina principala, despre pagina etc.). Fiecare fisier contine cod HTML si continut (text si imagini). Paginile web sunt stilate cu fisiere numite Cascading Style Sheets (CSS). Pentru a simplifica, sa spunem ca un site web standard (care nu raspunde) are un set de fisiere si cateva fisiere CSS care guverneaza aspectul site-ului. Insa, un site web responsiv alterneaza aplicarea set-urilor de fisiere CSS, in functie de dispozitivul folosit pentru a accesa site-ul. Site-ul arata si „raspunde” diferit in functie de dispozitiv.

Vrei sa ridici pozitia site-ului in cautari si ai nevoie de un site web responsive si optimizare? Cere o oferta de pret!

Ne poti scrie si pe WhatsApp

 

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.