Perfect Pixel

Care este costul pentru realizarea unui site web

  Înapoi la blog
august 21, 2019 Site Web 103 Afisari

A întreba acest lucru este similar cu a întreba „Cat costă construirea unei case?”. Pur și simplu nu poți afla un răspuns fără să privești și să evaluezi o multitudine de factori. Ce materiale se folosesc sau cât de mare să fie? Cumperi un teren pe care poți construi sau ai deja unul?

Așadar, nici în domeniul web nu există un singur răspuns, deoarece nu există două site-uri web identice, cu același aspect, funcție sau caracteristici. Costul unui site web este în cele din urmă determinat de dimensiunea, complexitatea și componentele sale esențiale, în raport cu obiectivele afacerii. De exemplu, un site web complex, cu multe pagini, imagini personalizate și funcționalități speciale va costa în mod evident mai mult decât un site web standard, de prezentare, cu 2-3 pagini.

Nu uita, dezvoltarea web este o industrie de servicii. Când vorbim de servicii personalizate, orientate către client, nu există un preț fix.

Majoritatea dezvoltatorilor web folosesc raportul preț/oră pentru a calcula costul unui site și a putea oferi un preț fix. Există numeroși factori care influențează prețurile dezvoltatorilor web precum locația, dimensiunea, reputația, nivelul de experientă chiar și talentul. În prezent, în România prețul pentru un site web pornește de la 200 Euro și poate ajunge până la 5000 euro, sau chiar mai mult. În schimb, Statele Unite, practică cele mai mari prețuri, cu rate de la 50 de dolari /oră pană la peste 300 USD / oră.

Ține minte, tariful orar singur, este lipsit de context!

Trebuie să analizezi nivelul de îndemânare, eficiența dezvoltatorului și calitatea serviciilor. De exemplu, un dezvoltator cu prețuri mici pe oră, poate oferi un termen de finalizare mare pentru un site web care ar putea fi realizat în câteva zile de către un dezvoltator bine cotat. Desigur, trebuie să iei în considerare și calitatea muncii lor. Un site web profesional înseamnă design și aspect atrăgător, 100% funcționalitate, încărcare rapidă și SEO, etc. Nu catalogăm un site web raportându-ne la preț, scump sau ieftin.

Am văzut mulți dezvoltatori web buni care cer prețuri corecte sau mici și unii foarte slabi care cer prețuri exagerate. Sfatul nostru este să nu selectezi niciodată dezvoltatorul web doar pe baza prețului practicat. Cercetează portofoliul de proiecte, clienții anteriori, recenzii și orice alte detalii.

Ai primit o ofertă care nu te mulțumește? Trimite-ne un mesaj! Poate noi suntem ceea ce cauți!

Începe următorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi îți vom trimite oferta de preț.