Perfect Pixel

Un nou algoritm de notare al site-urilor anunțat de Google

aprilie 15, 2019 Optimizare SEO 686 Afisari

Optimizare site Google

Așa cum ne-au obișnuit an de an, cei de la Google actualizează algoritmul de notare al site-urilor. Se pare că, și anul acesta vin cu schimbări care ar putea influenta website-urile existente.

Tu ai o optimizare site Google așa cum trebuie? Dacă nu vrei să fii penalizat de Google, optimizează-ti site-ul la timp. Se pare că la finele lunii martie, Google a făcut câteva schimbări substanţiale în algoritmul de notare. Drept urmare, clasamentul pozițiilor se va modifica. Impactul acestor schimbări se va reflecta în „nota finală” acordată site-urilor. Ne așteptăm ca vizibilitatea site-urilor pe motoarele de căutare să fie afectată.

Seria de update-uri în algoritmi au afectat multe site-uri. Unele au fost ridicate în clasament iar altele penalizate.

Pentru a ocupa poziții cât mai bune în căutări trebuie să ții cont de următoarele aspecte cărora Google le va acorda de anul acesta, o mai mare importanță.

Optimizare site Google – Focus pe Brand

Se pare că de acum inainte brandul detronează elementele tehnice SEO. Deși elementele SEO sunt extrem de importante în strategia de marketing, iată că anul acesta brandul este mai valoros. Google acordă un punctaj mult mai mare site-urilor care au avut căutări pe brand sau cuvinte cheie+brand.

Site-urile care au avut astfel de căutări vor înregistra creșteri spectaculoase.

Conținut actualizat și de calitate pe site

O altă schimbare vine și în privința punctajului pentru conținut. Asta va însemna puncte în plus, de la Google, pentru conținut nou și calitativ.

Optimizare site Google – Atenție la Viteza de încărcare 

În articolele precedente am mai discutat despre importanța vitezei de încărcare a unui site web, care este esențială atât pentru indexarea site-ului cât și pentru experiența utilizatorului.

Iată ca, de anul acesta se va acorda și mai multă atenție vitezei de încărcare. Google va oferi un punctaj mult mai mare site-urilor cu încărcare rapidă.

Vechimea site-urilor

Site-urile cu o existența online mai îndelungată vor câștiga poziții mai bune, chiar dacă nu au o optimizare SEO perfectă.

În trecut, Google scăzuse foarte mult importanța vechimii unui site, însă acum a rectificat acest indicator.

Dacă vei sesiza schimbări negative în ceea ce privește traficul pe site, poziția în căutări sau chiar volumul vânzărilor online, este posibil ca noile update-uri Google să fie cauza. Află ce influențează traficul de pe site.

Alege un site optimizat care respectă cât mai multe cerințe Google. Doar așa poți ocupa un loc mai bun în căutările utilizatorilor online.

Click aici pentru un site optimizat Google!

 

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.