Perfect Pixel

5 motive pentru care site-ul nu înregistrează suficient trafic

Acasa » Blog » 5 motive pentru care site-ul nu înregistrează suficient trafic

Inapoi la Blog
martie 2, 2019 Optimizare SEO 307 Afisari

Optimizare SEO site web – Un lucru esen╚Ťial pentru performan╚Ťa site-ului t─âu.

Pentru orice afacere online, traficul pe site-ul web este vital. Cu c├ót sunt mai mul╚Ťi vizitatori, cu at├ót sunt mai multe oportunit─â╚Ťi de a face brandul cunoscut ╚Öi de a vinde.

O scădere bruscă a vizitatorilor site-ului este o perspectivă terifiantă și poate fi cauzată de o optimizare SEO site web incorectă. Slaba optimizare sau chiar lipsa ei, poate însemna pierderi cu afacerea online și venituri mai mici.

Sunt destule cauze care pot influenta in mod negativ traficul unui site. Poate fi vorba despre o problem─â tehnic─â, de o modificare recent─â a site-ului web, de o actualizare a algoritmului Google sau chiar o optimizare slab─â.

Iată 5 motive pentru care site-ul tău înregistrează scăderii ale traficului:

1. Optimizare pe cuvinte-cheie irelevante

Fiecare site web trebuie optimizat pe cuvintele cheie care corespund domeniului de afacere. Este nevoie de o analiză a cuvintelor cheie căutate de utilizatori, în Google. Cuvintele cheie trebuie să fie relevante pentru domeniul în care activează afacerea ta online.

Ai grij─â de ├«ntregul con╚Ťinut al site-ului. Si con╚Ťinutul┬átrebuie s─â fie relevant pentru ni╚Öa ta. Asigur─â-te c─â folose╚Öti cuvinte cheie sau extensii ╚Öi sinonime ale cuvintelor cheie, ├«n con╚Ťinutul website-ului.

2. Nu exist─â optimizare mobil─â

Toate companiile serioase și-au optimizat de mult timp site-urile web pentru smart-phone, tableta sau alte device-uri .

Un site web care se afișează perfect pe un desktop poate avea un aspect nefavorabil pe un dispozitiv mobil.

Utilizatorii de ast─âzi navigheaz─â ├«n mare parte de pe telefonul mobil. Asigur─â-te c─â le oferi o experien╚Ť─â pl─âcut─â. Asta ├«nseamn─â ├«nc─ârcare rapid─â, navigare u╚Öoar─â ╚Öi un site 100 func╚Ťional pe mobil.

Mai mult, dacă site-ul nu este optimizat și pentru mobil, Google te va penaliza la indexare.

Afl─â mai multe despre optimizarea site-ului.

3. Viteza de încărcare a site-ului

C├ónd paginile necesit─â mai mult timp pentru ├«nc─ârcare, ╚Öi rata de respingere este mai mare. Oamenii vor s─â ajung─â la con╚Ťinut c├ót mai rapid cu putin╚Ť─â. ├Änc─ârcarea site-ului nu trebuie s─â dureze mai mult de 3-4 secunde.

4. Probleme tehnice la Server sau calitate scăzută a acestuia 

Calitatea hosting-ului ales influen╚Ťeaz─â nivelul traficului unui site web. Un server poate prezenta multe probleme tehnice ├«ns─â cea mai frecvent─â este suprasolicitarea.

Acest lucru se ├«nt├ómpl─â atunci c├ónd capacitatea unui server este redus─â ╚Öi nu poate sus╚Ťine un num─âr mare de vizitatori pe site-urile web g─âzduite.

5. Actualizări în algoritmul Google

Actualiz─ârile Google Panda ╚Öi Google Penguin au distrus traficul de site-uri web cu c├ó╚Ťiva ani ├«n urm─â.

Constant, Google ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte algoritmul de notare. Aceste actualiz─âri pot modifica pozi╚Ťia unui site ├«n c─âut─âri.

Vei ob╚Ťine o pozi╚Ťionare mai slab─â ├«n clasament dac─â site-ul t─âu nu ├«ndepline╚Öte anumite criterii. Deci, utilizatorii nu te vor g─âsi ├«n primele rezultate.

Dă-ne un mesaj și vei primi o expertiză gratuită a site-ului.

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.