Perfect Pixel

5 motive pentru care site-ul nu înregistrează suficient trafic

martie 2, 2019 Optimizare SEO 722 Afisari

Optimizare SEO site web – Un lucru esențial pentru performanța site-ului tău.

Pentru orice afacere online, traficul pe site-ul web este vital. Cu cât sunt mai mulți vizitatori, cu atât sunt mai multe oportunități de a face brandul cunoscut și de a vinde.

O scădere bruscă a vizitatorilor site-ului este o perspectivă terifiantă și poate fi cauzată de o optimizare SEO site web incorectă. Slaba optimizare sau chiar lipsa ei, poate însemna pierderi cu afacerea online și venituri mai mici.

Sunt destule cauze care pot influenta in mod negativ traficul unui site. Poate fi vorba despre o problemă tehnică, de o modificare recentă a site-ului web, de o actualizare a algoritmului Google sau chiar o optimizare slabă.

Iată 5 motive pentru care site-ul tău înregistrează scăderii ale traficului:

1. Optimizare pe cuvinte-cheie irelevante

Fiecare site web trebuie optimizat pe cuvintele cheie care corespund domeniului de afacere. Este nevoie de o analiză a cuvintelor cheie căutate de utilizatori, în Google. Cuvintele cheie trebuie să fie relevante pentru domeniul în care activează afacerea ta online.

Ai grijă de întregul conținut al site-ului. Si conținutul trebuie să fie relevant pentru nișa ta. Asigură-te că folosești cuvinte cheie sau extensii și sinonime ale cuvintelor cheie, în conținutul website-ului.

2. Nu există optimizare mobilă

Toate companiile serioase și-au optimizat de mult timp site-urile web pentru smart-phone, tableta sau alte device-uri .

Un site web care se afișează perfect pe un desktop poate avea un aspect nefavorabil pe un dispozitiv mobil.

Utilizatorii de astăzi navighează în mare parte de pe telefonul mobil. Asigură-te că le oferi o experiență plăcută. Asta înseamnă încărcare rapidă, navigare ușoară și un site 100 funcțional pe mobil.

Mai mult, dacă site-ul nu este optimizat și pentru mobil, Google te va penaliza la indexare.

Află mai multe despre optimizarea site-ului.

3. Viteza de încărcare a site-ului

Când paginile necesită mai mult timp pentru încărcare, și rata de respingere este mai mare. Oamenii vor să ajungă la conținut cât mai rapid cu putință. Încărcarea site-ului nu trebuie să dureze mai mult de 3-4 secunde.

4. Probleme tehnice la Server sau calitate scăzută a acestuia 

Calitatea hosting-ului ales influențează nivelul traficului unui site web. Un server poate prezenta multe probleme tehnice însă cea mai frecventă este suprasolicitarea.

Acest lucru se întâmplă atunci când capacitatea unui server este redusă și nu poate susține un număr mare de vizitatori pe site-urile web găzduite.

5. Actualizări în algoritmul Google

Actualizările Google Panda și Google Penguin au distrus traficul de site-uri web cu câțiva ani în urmă.

Constant, Google îmbunătățește algoritmul de notare. Aceste actualizări pot modifica poziția unui site în căutări.

Vei obține o poziționare mai slabă în clasament dacă site-ul tău nu îndeplinește anumite criterii. Deci, utilizatorii nu te vor găsi în primele rezultate.

Dă-ne un mesaj și vei primi o expertiză gratuită a site-ului.

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.