Perfect Pixel

Beneficiile unui site wordpress personalizat – Dezavantajele unei teme preconfigurate

august 12, 2019 Site Wordpress 3 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 ianuarie, 2024

Site WordPress personalizat sau un template gata de folosit? Care dintre ele se poate plia pe nevoile oricarei afaceri?

Intr-o lume digitalizata, in care majoritatea oamenilor cauta tot felul de informatii online, un site web face ca orice afacere sa fie vizibila si accesibila 24/7. Acest lucru permite clientilor sa afle despre serviciile sau produsele tale oricand doresc.

Drept urmare, cand iei decizia sa lucrezi la prezenta ta online, o etapa plina de provocari, este proiectarea site-ului web.

Site WordPress, Wix, Weebly, Joomla, si lista poate continua… Aici apare dilema! Un site wordpress personalizat sau un sablon, o tema preconfigurata? In cele mai multe cazuri si la o prima vedere, tema preconfigurata, cu costuri mici si un design dragut pare cea mai inteleapta decizie.

Desi este usor, rapid si economic sa dezvolti un site web folosind teme preconfigurate, ele vin la pachet cu multe vulnerabilitati si limitari. Dezvoltarea unui site folosind o tema preconfigurata (un template) poate fi o solutie rapida si eficienta in unele cazuri, dar exista si anumite dezavantaje de luat in considerare.

Daca e musai sa fii in online si bugetul este extrem de mic, atunci poti alege o astfel de tema pentru inceput. Insa, daca afacerea ta este valoroasa, te gandesti la scalabilitate, si tii sa ai o identitate vizuala aparte, cea mai buna alegere este un site wordpress personalizat, care sa se potriveasca cu viziunea ta.

Iata motivele pentru care noi recomandam un site wordpress personalizat care sa se plieze pe orice tip de afacere.

Gandit si pregatit pentru nevoile tale

Designul este planificat si dezvoltat in raport cu necesitatile oricarei afaceri dar si ale utilizatorilor. Totul poate fi personalizat, in functie de strategia si obiectivul tau. Arhitectura si functionalitatile website-ului se pot construit in conformitate cu specificatiile tale si nu au aproape nicio limitare sau restrictie.

Design unic si original – un site wordpress nu are limitari in personalizare

Cand ai creat afacerea, nu ai folosit aceeasi denumire, logo sau marca precum ale altor companii. De ce ai utiliza un design de site pe care toti ceilalti l-ar putea avea? Concurenta este prea mare si ai nevoie sa te diferentiezi pozitiv. Mai mult, clientii te pot confunda cu usurinta, daca nu te prezinti intr-un mod deosebit.

Asadar, foloseste-te de propria viziune sau a unui designer si creeaza un site wordpress original care iti va consolida afacerea/brandul.

Flexibilitate la schimbari si imbunatatiri – un site wordpress este in permanenta actualizat

Nimeni nu isi doreste ca afacerea sa stagneze sau sa nu creasca in timp. La fel este si cu site-urile. El trebuie sa se poata dezvolta impreuna cu afacerea. Cand utilizezi un sablon platit sau gratuit, esti limitat la functiile si capacitatile prestabilite. Astfel de lucruri nu se intampla cu un un site wordpress personalizat.

Ai flexibilitatea de a personaliza functionalitatile si de a face modificari oricand consideri ca este necesar. WordPress iti pune la dispozitie peste 40.000 de plugin-uri prin care poti adauga functionalitati noi, oricand ai nevoie.

Pregatit pentru scalare

Multe sabloane nu au capacitatea de a creste odata cu afacerea si nu ar fi o idee buna sa incepi un redesign al site-ului in mijlocul unui proces de crestere. Insa, un site web wordpress personalizat este perfecte pentru o afacere cu potential de dezvoltare. Site-urile wordpress sunt pregatite sa gestioneze un trafic mare pe masura ce compania se extinde.

Optimizeaza viteza de incarcare

Pentru a satisface cat mai multi utilizatori, majoritatea dezvoltatorilor de site-uri si CMS-uri vin cu o multime de functionalitati incorporate. Problema temelor predefinite este ca vin cu toate aceste functionalitati, indiferent daca ai, sau nu nevoie de ele.

Elementele inutile nu fac decat sa creasca complexitatea site-ului si sa ingreuneze structura, care in cele din urma, vor afecta viteza de incarcare a site-ului. Uneori, tema preconfigurata poate fi prea complexa pentru nevoile simple ale site-ului tau.

Construirea personalizata a site-ului iti va permite sa eviti multe functionalitati si elemente inutile. Cea mai buna solutie pentru o viteza de incarcare excelenta este un website curat cu functii si design optimizat.

WordPressul ajuta SEO – Clasificare mai buna in motoarele de cautare

O tema preconfigurata este posibil sa nu ajute la maximizarea SEO. Insa, atunci cand ai un site wordpress personalizat, astfel de detalii pot fi prelucrate in partea din spate a designului. Asta inseamna ca SEO va fi incorporat odata cu dezvoltarea site-ului iar ascensiunea in clasament va fi mai usor de gestionat si de realizat in timp.

WordPress este extrem de apreciat datorita cerintelor SEO integrate in platforma.

Asigurarea calitatii

Temele preconfigurate nu sunt testate pentru afacerea ta, nevoile companiei sau chiar gazduirea web. S-ar putea sa functioneze excelent sau se pot ivi probleme greu de gestionat. Depinzi de dezvoltatorul temei pentru actualizari regulate, care sunt esentiale pentru securitate si compatibilitate cu noile versiuni ale browserelor si alte tehnologii web. Uneori, actualizarile pot fi rare sau pot inceta complet.

Securitate 

Folosirea temelor preconfigurate poate creste riscul de securitate, deoarece vulnerabilitatile pot fi mai bine cunoscute si exploatate de persoane rau-intentionate. In schimb, dezvoltatorii WordPress lucreaza in mod constant pentru a oferi o platforma sigura si fortificata impotriva amenintarilor si vulnerabilitatilor.

Pentru a mentine protejat un site WordPress personalizat trebuie actualizat regulat.

Ai nevoie de un site wordpress personalizat? Cere o oferta de pret!

Ne poti scrie si pe WhatsApp

 

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.