Perfect Pixel

Site web profesional – Care este strategia si etapele pe care trebuie sa le cunosti

februarie 20, 2019 Site Web 3 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 ianuarie, 2024

Un site web profesional este un prim pas in crearea unei identitati excelente in online atunci cand lansezi o afacere.

Daca afacerea ta exista, insa ai nevoie de o fatada digitala credibila si serioasa, trebuie sa tii cont de cativa pasi. Inca de la inceput ai nevoie de o strategie web buna, pentru a putea obtine cele mai bune rezultate. Daca nu planifici si nu stabilesti noile obiective, este posibil sa dai gres.

Iata cativa pasi absolut necesari pentru a avea un site web profesional:

Site web profesional - Care este strategia si etapele pe care trebuie sa le cunosti imagine 1

Defineste proiectul, obiectivele de business dar si scopul site-ului web. Ce obiective doresti sa indeplineasca site-ul tau? Sa vanda, sa prezinte afacerea, sa informeze, etc…

Cumpara un domeniu, in caz ca nu ai unul( ex: afacerea-ta.ro). Domeniul este numele site-ului. Recomandam sa fie relevant pentru domeniul de activitate al afacerii.

Stabileste locul de gazduire al site-ului. Contra-cost vei gasi spatiu de gazduire pe un server. Ai grija pe cine alegi. Poti intampina probleme cu site-ul daca serverul de gazduire nu este configurat si nu dispune de resursele necesare.

E nevoie de o analiza a competitorilor si a publicului tinta pentru a forma o strategie web eficienta.

Urmareste competitia, in special cei care sunt pe val. Vezi cum se prezinta in fata utilizatorilor, ce le ofera si cum comunica cu ei.

Continua cu procesul de design/ realizare site. Un site web profesional trebuie realizat respectand tematica afacerii tale, in conformitate cu intregul concept de branding si identitate. Stabileste culorile care sa te reprezinte. Logo-ul si toate materialele promotionale vor mentine acelasi stil. Citeste aici cum poti sa nu pierzi bani pe servicii web de proasta calitate.

Stabileste structura site-ului (design, nr. de pagini, meniu, etc). Un dezvoltator web profesionist va oferi servicii web personalizate pentru afacerea ta.

Fii atent la optimizare, pentru a asigura o mai buna vizibilitate a site-ului in motoarele de cautare. Un site web este un instrument esential de marketing. Prin optimizare pentru motoarele de cautare (SEO), vei atrage mai multi vizitatori catre afacerea ta. Un site bine proiectat, combinat cu o strategie de continut eficienta, poate creste semnificativ vizibilitatea afacerii in online. Procesul de optimizare SEO, este vital si extrem de important pentru indexarea in Google.

Site web profesional - Care este strategia si etapele pe care trebuie sa le cunosti imagine 3

Fara optimizare SEO, site-ul tau nu va avea pozitii fruntase in cautarile utilizatorilor. Afla mai multe despre optimizare SEO.

De ce orice antreprenor are nevoie de un site web profesional?

Credibilitate si Imagine Profesionala: Un site web profesional ofera afacerii o imagine digitala, credibila si serioasa. Intr-o lume digitala, prima impresie conteaza enorm, iar un site bine proiectat creste increderea vizitatorilor si clientilor.

Canal de Comunicare Directa: Site-ul web permite o comunicare directa cu clientii, oferind informatii, raspunsuri la intrebari, asistenta si chiar vanzari online.

Accesibilitate Extinsa: Un site web va face afacerea accesibila 24/7, oferind potentialilor clienti informatii si servicii indiferent de orarul lor sau al tau. Acest lucru va extinde semnificativ baza de clienti potentiali.

Controlul Informatiilor si Brandului: Un site web iti ofera control complet asupra modului in care este prezentata afacerea  si cum este perceputa.  Vei putea comunica valorile, misiunea si produsele/serviciile tale exact in modul in care doresti.

Competitivitate: Intr-o piata din ce in ce mai digitalizata, lipsa unui site web poate lasa afacerea ta in urma concurentilor. Un site web profesional te asigura ca ramai competitivi si relevant in domeniu.

Economie de Costuri: Comparativ cu alte forme de publicitate, un site web este o investitie cost-eficienta pe termen lung, oferind un ROI (return on investment) semnificativ.

Expansiunea Afacerii: Un site web deschide posibilitati de expansiune a afacerii, atat in termeni de piata geografica cat si de diversificare a ofertei de produse sau servicii.

Scrie-ne! Te putem ajuta sa obtii un site web profesional.

 

 

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.