Perfect Pixel

Design site web – 8 metode de a atrage si mentine atentia utilizatorilor

iulie 17, 2019 Site Web 3 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 ianuarie, 2024

Design site web

Una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta detinatorii de site-uri web care doresc sa atraga cat mai multi vizitatori, posibili clienti.

In anul 2000 durata medie a atentiei pe internet, era de aproximativ 12 secunde. Astazi, este sub 8 secunde.

Deci, ai la dispozitie cateva secunde, in care poti convinge utilizatorul. Daca ramane pe site-ul tau, sau nu.

Intelegerea modului in care functioneaza mintea umana ne poate permite sa realizam site-uri web care ofera experiente placute utilizatorilor. Calitatea buna a site-ului, continutului si usurinta navigarii, vor reintoarce utilizatorul pe site-ul tau.

Design site web – 8 metode de a atrage si mentine atentia utilizatorilor

Iti prezentam cateva tehnici prin care poti atrage si mentine atentia vizitatorilor pe site-ul tau.

1. Elemente interactive si animatii

Una dintre tehnicile cele mai eficiente pentru a capta placut atentia este, animatia. Incorporeaza miscarea in designul site-ului, pentru a incanta utilizatorul site-ului.

Ochiul uman si atentia sunt puternic atrase de miscare. Insa, atentie! Nu le folosi in exces deoarece vei obtine contrariul. Vei obosi ochii vizitatorului si in cele din urma vor parasi website-ul tau, enervati. Mai mult decat atat, utilizarea in exces a animatiilor va afecta viteza de incarcare a site-ului.

2. Foloseste in continutul site-ului fete umane     

O alta tehnica buna este incorporarea fetelor umane in continutul site-ului. Adaugati fete umane si veti capta instant atentia asupra subiectului propus.    O alta tehnica buna este incorporarea fetelor umane in continutul site-ului. Adaugati fete umane si veti capta instant atentia asupra subiectului propus.

Adauga fete umane acolo unde este relevant si vei capta automat atentia.

3. Design site web cu Joc de culori

Poti lua in considerare folosirea unor culori vii, intense pentru elementele sau mesajele de pe site, pe care doresti sa le evidentiezi. Butoanele „call to action” ale site-ului sunt perfecte pentru culori mai indraznete.

Totusi, nu-ti face site-ul web „sorcova”. Utilizeaza nuante si culori din conceptul tau de branding. Foloseste-te de culori complementare, potrivite cu logo-ul si identitatea vizuala a afacerii tale.

4. Imagini cu Alimente

Design site web - 8 metode de a atrage si mentine atentia utilizatorilor imagine 3

Imaginile delicioase cu alimente activeaza anumite impulsuri primare ale omului. De cele mai multe ori, cand vedem imagini cu preparate apetisante, ne creeaza instant foame sau pofta. Foloseste aceste tipuri de anunturi, acolo unde este relevant si poti creea un impact la public extraordinar de puternic.

5. Design site web creator de emotii

O alta tehnica foarte eficienta pentru captarea atentiei este starnirea unei emotii. Cand creezi continutul pentru site, leaga-l de o emotie. Relevanta, bineinteles pentru afacerea ta. Iti vei prezenta produsul sau serviciile dar vei patrunde totodata si in sufletul clientului. Prin crearea de emotii pozitive, utilizatorii vor face ulterior asocieri, cu produsul sau serviciul tau.

6. Videoclipuri

Videoclipul are avantajul de a fi chiar mai puternic, decat fotografia. Toate videoclipurile includ miscare. Miscarea capteaza in mod natural ochiul uman. In plus, te poti folosi de sunet, muzica si voce pentru a produce emotii suplimentare. Un videoclip poate spune o intreaga poveste, mai mult decat o poti face prin texte scrise.

7. Contrastul

Puterea contrastului, este o alta tehnica care prinde la public. Poate ai remarcat multe de postari care contin astfel de fotografii „Inainte” si „Dupa”. Se pare ca este o tehnica excelenta de a impresiona publicul.

Alte formulari populare mai sunt: „Bine”-„Rau”, „Good” and „Bad”, „Da” – „Nu”, sau altele similare.

8. Design site web bazat pe un continut sincer

Cel mai important lucru pe care il poti face pe termen lung pentru publicul tau, este sa fii sincer si transparent. Asigura-te ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, sincere si de valoare reala. Utilizatorii vor aprecia aceasta abordare si vor reveni cu incredere pe site-ul tau.

Pentru a atrage utilizatorii prin design web, este crucial sa creezi o experienta de utilizare placuta si eficienta.

Ofera o experienta placuta realizand un design site web deosebit prin combinarea acestor elemente. Poti crea un design web care nu numai ca atrage vizitatorii, dar ii si incurajeaza sa ramana si sa interactioneze cu site-ul tau.

Daca ai nevoie de un design site web, te putem ajuta.

Ne gasesti si pe facebook.

 

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.