Perfect Pixel

Cost site web – Cat trebuie sa platesti pentru realizarea unui site web?

august 21, 2019 Site Web 2 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 ianuarie, 2024

Cost Site Web – Cum decidem care este pretul real?

A intreba acest lucru este similar cu a intreba „Cat costa construirea unei case?”. Pur si simplu nu poti afla un raspuns fara sa privesti si sa evaluezi o multitudine de factori. Ce materiale se folosesc sau cat de mare sa fie? Cumperi un teren pe care poti construi sau ai deja unul?

Asadar, nici in domeniul web nu exista un singur raspuns, deoarece nu exista doua site-uri web identice, cu acelasi aspect, functie sau caracteristici. Costul unui site web este in cele din urma determinat de dimensiunea, complexitatea si componentele sale esentiale, in raport cu obiectivele afacerii. De exemplu, un site web complex, cu multe pagini, imagini personalizate si functionalitati speciale va costa in mod evident mai mult decat un site web standard, de prezentare, cu 2-3 pagini.

Cost site web - Cat trebuie sa platesti pentru realizarea unui site web? imagine 1

Cost site web ? Exista un pret fix sau un pret minim predefinit?

Nu!  Dezvoltarea web este o industrie de servicii. Cand vorbim de servicii personalizate, orientate catre client, nu exista un pret fix.

Cost Site Web Real : Dupa aflarea tuturor specificatiilor, exista o modalitate prin care se calculeaza pretul unui proiect. Dezvoltatorii web folosesc raportul pret/ora pentru a calcula costul unui site si a putea oferi un pret fix. Exista numerosi factori care influenteaza preturile dezvoltatorilor web precum locatia, dimensiunea, reputatia, nivelul de experienta chiar si talentul. In prezent, in Romania pretul pentru un site web porneste de la 200 Euro si poate ajunge pana la 5000 euro, sau chiar mai mult. In schimb, Statele Unite, practica cele mai mari preturi, cu rate de la 50 de dolari /ora pana la peste 300 USD / ora.

Tariful orar singur, este lipsit de context!

Trebuie sa analizezi nivelul de indemanare, eficienta dezvoltatorului si calitatea serviciilor. De exemplu, un dezvoltator web cu preturi mici pe ora, poate oferi un termen de finalizare foarte mare pentru un website care ar putea fi realizat in cateva zile de catre un dezvoltator profesionist. Desigur, trebuie sa iei in considerare si calitatea muncii lor.

Cost Site Web Profesional – Un site web profesional inseamna design si aspect atragator, 100% functionalitate, incarcare rapida si optimizare SEO. Un pret realist este determinat in functie de dimensiunea proiectului, rapiditatea si calitatea serviciilor.

Am vazut multi dezvoltatori web buni care cer preturi corecte si unii foarte slabi pregatiti care cer preturi exagerate. Sfatul nostru este sa nu selectezi niciodata dezvoltatorul web doar pe baza pretului practicat. Cerceteaza portofoliul de proiecte, clientii anteriori, recenzii si orice alte detalii despre acestia. Afla cum poti alege un dezvoltator web de calitate.

Cere o oferta pentru a afla un Cost Site Web Profesional

Ne poti scrie si pe WhatsApp.

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.