...
Perfect Pixel

Optimizare site – Un nou algoritm de notare anuntat de Google in 2019

aprilie 15, 2019 Optimizare SEO 2 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 ianuarie, 2024

Optimizare site – Ce schimbari aduce Google in 2019 in algoritmii sai care vor influenta clasamentul site-urilor?

Asa cum ne-au obisnuit an de an, cei de la Google actualizeaza algoritmul de notare al site-urilor. Se pare ca, si anul acesta vin cu schimbari care ar putea influenta clasamentul site-urilor existente.

Daca site-ul tau nu este optimizat asa cum trebuie, tine cont de noile cerinte, daca nu vrei sa fii penalizat de Google. Se pare ca la finele lunii martie, Google a facut cateva schimbari substantiale in algoritmul de notare. Drept urmare, clasamentul pozitiilor se va modifica. Impactul acestor schimbari se va reflecta in „nota finala” acordata site-urilor. Ne asteptam ca vizibilitatea site-urilor pe motoarele de cautare sa fie afectata.

Optimizare Site – Ce trebuie sa faci pentru a ocupa pozitii cat mai bune in cautari?  Trebuie doar sa tii cont de urmatoarele aspecte carora Google le va acorda de anul acesta, o mai mare importanta.

Optimizare Site Google – Focus pe Brand

Optimizare site - Un nou algoritm de notare anuntat de Google in 2019 imagine 5

Se pare ca de acum inainte brandul detroneaza elementele tehnice SEO. Desi elementele SEO sunt extrem de importante in strategia de marketing, iata ca anul acesta brandul este mai valoros. Google acorda un punctaj mult mai mare site-urilor care au avut cautari pe brand sau cuvinte cheie+brand.

Site-urile care au avut astfel de cautari vor inregistra cresteri spectaculoase.

Continut actualizat si de calitate pe site

O alta schimbare vine si in privinta punctajului pentru continut. Asta va insemna puncte in plus, de la Google, pentru continut nou, relevant dar si original.

Optimizare Site Google – Atentie la Viteza de incarcare 

Optimizare site - Un nou algoritm de notare anuntat de Google in 2019 imagine 7

In articolele precedente am mai discutat despre importanta vitezei de incarcare a unui site web, care este esentiala atat pentru indexarea site-ului cat si pentru experienta utilizatorului.

Asa cum am anticipat, de anul acesta se va acorda si mai multa atentie vitezei de incarcare. Google va oferi un punctaj mult mai mare site-urilor cu incarcare rapida.

Vechimea site-urilor

Site-urile cu o existenta online mai indelungata vor castiga pozitii mai bune, chiar daca nu au o optimizare SEO perfecta.

In trecut, Google scazuse foarte mult importanta vechimii unui site, insa acum a rectificat acest indicator.

Experienta utilizatorului si SEO

Factorii precum viteza de incarcare a paginilor, usurinta de utilizare a dispozitivelor mobile si usurinta de navigare continua sa joace un rol vital in modul in care Google evalueaza calitatea generala a unui site. Accentuarea acestor aspecte poate contribui la mentinerea sau imbunatatirea clasamentului

Daca vei sesiza schimbari negative in ceea ce priveste traficul pe site, pozitia in cautari sau chiar volumul vanzarilor online, este posibil ca noile update-uri Google sa fie cauza. Afla ce influenteaza traficul de pe site.

Alege o optimizare site care respecta cat mai multe cerintele Google pentru a fii sigur ca ramai relevant si competitiv. Doar asa poti ocupa un loc mai bun in cautarile utilizatorilor online.

Click aici pentru un site optimizat Google!

 

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.