...
Perfect Pixel

10 greseli in procesul de web design care afecteaza SEO

iulie 11, 2019 Optimizare SEO 4 minute de citit

Ultima actualizare pe 7 ianuarie, 2024

Procesul de Web Design Corect + Strategie SEO = Imagine online de succes

Procesul de web design incorect va afecta negativ optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) a unui site.

Un web design bun este esential pentru succesul unei afaceri online. Site-urile web nefunctionale si greselile de UX Design(user experience), au impact direct si negativ asupra strategiei SEO.

Cand ne gandim la SEO, trebuie sa avem in minte urmatoarele: structura si continutul site-ului web, viteza de incarcare, experienta utilizatorilor si rata de conversie (CRO), asta inseamna procesul de web design bun atent la SEO . Afla mai multe despre SEO aici

Iata cele mai comune greseli in procesul de web design care poate afecta SEO

10 greseli in procesul de web design care afecteaza SEO imagine 7

Timp de Incarcare Lent – Site-urile cu timp de incarcare lent vor determina utilizatorii sa paraseasca pagina inainte ca aceasta sa se incarce complet, ceea ce creste rata de respingere (bounce rate) si, prin urmare, SEO

Navigare slaba – Navigarea excelenta este una dintre caracteristicile site-urilor bune si de succes. Nu este suficient ca site-ul web sa aiba un design web exceptional. Designul, structura si toate elemente unui site web, trebuie create cu gandul la utilizator si nevoile lui. O navigare ideala este intuitiva si usor de realizat.

Pe langa acest lucru, ai nevoie de un site web responsive. Utilizatorii, dar mai ales Google prefera site-urile web receptive, care arata si functioneaza perfect pe dispozitivul mobil.

Pentru un SEO corect si eficient tine cont de experienta utilizatorului si ai grija ca site-ul web sa fie optimizat pentru mobil.

Deci, procesul de web design bun = design optimizat + navigare excelenta + incarcare rapida

Continut greu accesibil – Nimic nu va frustra utilizatorii mai mult, decat atunci cand nu pot vedea rapid continutul de pe un site sau nu pot ajunge cu usurinta la ceea ce au nevoie.  Consumatorii online, se asteapta ca totul sa fie rapid, accesibil si usor de vizionat, mai ales atunci cand vine vorba de site-urile mobile.

Pentru a te asigura ca nu pierzi vizitatorul, potentialul client, fii atent la functionalitatea site-ului. Verifica, butoanele, link-urile si toate elementele de pe website. Utilizatorul trebuie sa parcurga cat mai placut si fara probleme continutul unui site web.

10 greseli in procesul de web design care afecteaza SEO imagine 9

Daca site-ul web prezinta erori, link-uri nefunctionale si incarcare slaba, va fi penalizat de Google, dar mai ales de utilizatori. 

Asadar, pentru a imbunatati SEO-ul website-ului, acorda atentie modului de organizare, continutului de pe site si fii atent la viteza de incarcare.

URL-uri Lungi sau Complicate: URL-urile care sunt prea lungi sau complicate pot fi dificil de inteles atat pentru utilizatori, cat si pentru motoarele de cautare, afectand SEO.

Procesul de Web Design : Supraincarcarea site-ului – Incercarea de a pune tot felul de elemente pe un site, este una dintre cele mai mari greseli pe care un designer web le poate face. Crearea unui site web cu o structura foarte incarcata sau cu elemente inutile, este o greseala, deoarece optimizarea va fi afectata. Daca procesul de web design nu respecta asta, va ucide timpul de incarcare al website-ului.

Pentru un site web bine optimizat foloseste cu masura imaginile, videoclipurile, gif-urile, etc. Un design web bun este organizat, curat, aerisit, fara elemente exagerate sau inutile.

10 greseli in procesul de web design care afecteaza SEO imagine 11

Pop-up-uri Intruzive: Utilizarea excesiva a pop-up-urilor poate afecta experienta utilizatorului si poate fi penalizata Google, mai ales daca acestea sunt intruzive si afecteaza accesibilitatea.

Utilizarea Excesiva a JavaScript: In timp ce JavaScript poate imbunatati functionalitatea site-ului, utilizarea excesiva este o alta greseala in web design. Acest lucru poate impiedica motoarele de cautare sa indexeze corect continutul site-ului.

Procesul de Web Design – Simplicity is the key!

Tine cont ca un design bun poate fi si cel extrem de simplu. Insa, simplu nu inseamna plictisitor! 

Procesul de Web Design Nesecurizat – Site-ul Web nu este securizat (HTTPS)

Fara asigurare cu un certificat SSL, site-ul web este un steag rosu pentru vizitatori dar si pentru SEO. Site-ul web fara securizare SSL este riscant. Majoritatea companiilor de gazduire web ofera o versiune gratuita a unui certificat SSL si ar trebui, ca macar acela sa fie instalat pe site.Afla mai multe despre certificatul SSL.

Nu este suficient continut de calitate
Este bine sa existe cel putin 300 de cuvinte pe o pagina de site. Bineinteles, cu cat este mai complex continutul cu atat mai bine. Diversifica continutul si capteaza atentia utilizatorului intr-un mod interactiv folosind imagini de calitate/videoclipuri. Nu le folosi in exces si asigura-te ca ai imagini optimizate si videoclipuri in dimensiuni corespunzatoare.

Lipsa butoanelor „Call to action”
Lipsa unui CTA , clar inseamna ca lipsesc conversiile. Pentru a incuraja utilizatorii sa faca ceea iti doresti, nu uita de adaugarea CTA pe fiecare pagina a site-ului.

Poti dirija vizitatorul de pe website prin aceste butoane ” call to action”. Pune-le in evidentain dimensiuni potrivite si vei avea conversii pe site.

Publicarea continutului duplicat
Regula nr. 1 de la gradinita: nu plagia, nu copia! Poate parea greu sa creezi continut original dar fii sigur, ca toate eforturile de SEO vor fi in zadar, daca website-ul tau nu are continut autentic.

Design web optimizat este cel mai important pas catre un SEO eficient. Strategia de SEO incepe cu prima linie de cod a unui site web profesional.

 

 

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.