...
Perfect Pixel

Mentenanta Site – cheia unui site WordPress eficient

ianuarie 2, 2024 Mentenanta Web 6 minute de citit

Ultima actualizare pe 22 februarie, 2024

Mentenanta site-ului web este cheia adaptabilitatii.

Ce inseamna mentenanta site-ului web?

Activitatea de mentenanta site web consta intr-o serie de interventii regulate. Intretinerea regulata asigura functionarea optima si sigura a unui site wordpress. Acest serviciu se ingrijeste de cateva aspecte esentiale ale unui site precum: securitatea, performanta, actualizarile de software, rezolvarea erorilor, etc.

Un serviciu de mentenanta site performant acopera cele mai importante aspecte ale unui site wordpress.

Elementele cheie ale unui serviciu calitativ de mentenanta site

Mentenanta Site - cheia unui site WordPress eficient imagine 13

Mentenanta site-ului include monitorizare, securizare si imbunatatire

Site-urile web sunt expuse constant la amenintari cibernetice. Prin efectuarea actualizarilor de securitate si monitorizarea activitatii suspecte, administrarea calitativa, te ajuta la prevenirea atacurilor si la protejarea datelor.

Se implementeaza masuri de securitate si scanari regulate, pentru detectarea si gestionarea potentialelor amenintari cibernetice. Aceasta includ monitorizarea activitatii suspecte, gestionarea permisiunilor si configurarea firewall-ului.

Monitorizare uptime

Aceasta este o metoda eficienta, pentru a fii sigur ca site-ul este accesibil si functional pentru utilizatori, in orice moment, fara intreruperi sau perioade de nefunctionare.

Cum functioneaza monitorizarea uptime?

 • Disponibilitate Continua: Un uptime de 100% indica faptul ca site-ul este mereu disponibil, in timp ce orice valoare sub 100%, indica perioade de nefunctionare.
 • Alerte si Notificari: Sistemele de monitorizare uptime sunt configurate sa trimita alerte si notificari, in timp real, in cazul in care site-ul devine indisponibil sau inregistreaza o scadere a performantei.
 • Detectarea Problemei in Timp Real: Monitorizarea uptime-ului ajuta la identificarea rapida a oricaror probleme tehnice sau erori care pot afecta accesibilitatea site-ului.
 • Raporte Periodice: Rapoarte periodice asupra timpului de functionare, performantei si oricaror evenimente de nefunctionare. Aceste rapoarte ofera o analiza detaliata asupra functionalitatii site-ului.
 • Imbunatatirea Performantei: Monitorizarea uptime-ului nu se limiteaza doar la identificarea problemelor. Aceasta poate oferi si informatii valoroase ajutand la identificarea zonelor de imbunatatire pentru optimizare.
 • Asigurarea Experientei Utilizatorilor: Prin mentinerea unui uptime inalt, site-ul ofera o experienta mai placuta utilizatorilor, ceea ce contribuie la satisfactia clientilor si mentinerea unei reputatii bune.

Administrarea site-ului include update versiune WordPress si module

Actualizarile de software sunt extrem de importante, cand vorbim de mentenanta site web. Sunt actualizate componentele software ale site-ului wordpress, pentru a asigura functionalitatea optima si securitatea.

Mentenanta Site - cheia unui site WordPress eficient imagine 15

Platforma wordpress, temele si plugin-urile necesita actualizari periodice, pentru a beneficia de cele mai noi versiuni si pentru a remedia vulnerabilitatile de securitate.

Aceste actualizari periodice aduc adesea imbunatatiri estetice, optimizari de performanta si, de asemenea, pot remedia eventuale erori sau probleme de compatibilitate. Mai mult, se asigura compatibilitatea cu versiunile recente ale platformei.

Mentenanta WordPres asigura backup-uri regulate

Este foarte important sa existe copii regulate de rezerva ale intregului site, pentru a asigura posibilitatea de recuperare, in caz de pierdere a datelor sau a problemelor tehnice. Sunt necesare copii de rezerva ale intregului site pentru a preveni pierderea datelor in cazul unui eveniment neprevazut.

Mentenanta se ocupa de gestionarea continutului

Mentenanta Site - cheia unui site WordPress eficient imagine 17

Daca vorbim de un site wordpress de dimensiuni mici sau medii, cu siguranta o data la ceva timp, ai nevoie de cateva modificari pe site. Cu un serviciu de mentenanta site, vei avea ajutor privind editarea, adaugarea sau stergerea de continut, oricand ai nevoie.

Vei primi raportare si analiza

Prin monitorizarea si analiza datelor relevante, serviciul de mentenanta site iti furnizeaza informatii valoroase despre performanta site-ului si comportamentul utilizatorilor. Oferirea acestor rapoarte periodice cu privire la performanta site-ului si activitatea de securitate, te va ajuta sa imbunatatesti si sa modifici anumite aspecte, acolo unde este cazul.

Prin mentenanta site-ului se corecteaza erorile

Niciun site wordpress nu este imun la erori sau bug-uri. O intretinere buna a site-ului previne astfel de erori si implica corectarea rapida a problemelor, pentru a mentine functionalitatea corespunzatoare a site-ului.

Actualizarile regulate mentin site-ul relevant

Prin actualizarile constante vei mentine site-ul la curent cu cele mai recente standarde si tendinte. Mentenanta ajuta site-ul sa ramana relevant, actualizat si adaptabil la schimbarile in tehnologie, la comportamentul utilizatorilor si la cerintele industriei.

Atunci cand apar noi tehnologii sau functionalitati poti solicita integrarea acestora in site, pentru a oferi utilizatorilor o experienta inovatoare.

Primesti consultanta si suport tehnic

Un furnizor competent, de servicii de mentenanta site, iti va oferi consultanta si sugestii pentru imbunatatirea continua a site-ului. Vei beneficia de suport si asistenta tehnica pentru intrebari, rezolvarea problemelor sau clarificari legate de functionarea site-ului.

Mentenanta Site - cheia unui site WordPress eficient imagine 19Mentenanta Site – Asistenta tehnica rapida

Un serviciu de mentenanta site eficient, remediaza problemele in cel mult 48 de ore. Ai nevoie de acest angajament ferm pentru a asigura functionalitatea optima a site-ului tau. Cu un serviciu de mentenanta eficient, vei avea suport de inalta calitate si intervenii rapide pentru a solutiona orice problema sau solicitare.

Iata cum se traduce acest angajament in practica:

 • Raspuns Prompt: La primirea unei solicitari de asistenta, echipa de mentenanta web trebuie sa-ti ofere un raspuns, in cel mai scurt timp posibil.
 • Evaluare Rapida: Odata ce problema este identificata, trebuie sa ti trimita o analiza rapida pentru a intelege natura si amploarea problemei.
 • Remediere Eficienta: Un furnizor profesionist de mentenanta site, detine expertiza tehnica avansata si solutii adecvate, pentru a remedia problema in cel mai scurt timp.
 • Comunicare Transparenta:  Te tine la curent cu progresul remedierii, pentru a asigura o comunicare clara si transparenta.
 • Solutionare in 48 de Ore: Serviciile de mentenanta site calitative solutioneaza complet orice problema sau solicitare in cel mult 48 de ore de la primirea acesteia.
 • Suport Tehnic Continuu: Suport tehnic continuu si asistenta suplimentara, in cazul in care sunt necesare ajustari ulterioare sau daca apar alte probleme.

Cat de des este necesara intretinerea unui site wordpress?

Mentenanta Site - cheia unui site WordPress eficient imagine 21

Frecventa intretinerii unui site wordpress depinde de factori precum complexitatea, dimensiunea si tipul de continut. In general, sarcinile de rutina, cum ar fi verificarea functionalitatii, actualizarea continutului si asigurarea securitatii, ar trebui sa fie efectuate in mod regulat, saptamanal sau lunar.

Actualizarile mai cuprinzatoare pot fi efectuate lunar, trimestrial sau anual, in functie de nevoile si obiectivele specifice. Indiferent de dimensiunea site-ului wordpress, ai nevoie de o mentenanta site standard, pentru a intretine preventiv site-ul.

Ce inseamna mentenanta site standard?

Este important sa stii ca serviciile pot varia in functie de ofertele specifice ale furnizorului de servicii de mentenanta web, dar noi iti recomandam acesti pasi pentru intretinerea oricarui site wordpress:

Actualizare site saptamanal:

 • Verifica site-ul pentru erori 404.
 • Verifica functionalitatea.
 • Actualizare principalele plugin-uri.
 • Actualizare de continut.

Actualizare site lunar:

 • Testarea vitezei de incarcare a site-ului.
 • Analiza scanarilor de securitate.
 • Actualizari de securitate ( daca apar).
 • Analiza statisticilor site-ului.
 • Verificarea vizibilitatii in motoarele de cautare.

Actualizare site trimestrial:

 • Verificare grafica si foto.
 • Verificare si actualizare continut site
 • Actualizare meta descrieri si meta titluri.
 • Verificare optimizare pentru dispozitivele mobile.
 • Testare si actualizare pop-up-uri, formulare, butoane, etc.
 • Verificarea ultimei copii de rezerva a site-ului.

Actualizare site anual:

 • Reinnoieste numele de domeniu web.
 • Poti lua in considerare un redesign al site-ului.
 • Revizuirea fiecarei pagini a site-ului
 • Adaugare/eliminare sectiuni si pagini pe site.

Cat costa intretinerea unui site web pe an?

Mentenanta Site - cheia unui site WordPress eficient imagine 23

Preturile pentru mentenanta unui site web variaza intre 100 de euro pe an si 10.000 de euro pe an, in functie de dimensiunea si complexitatea site-ului. In general, cu cat este mai mare si mai complex un site web, cu atat mai mari vor fi costurile anuale de intretinere.

Cu toate acestea, chiar si un site web de mici dimensiuni are nevoie de intretinere regulata. Este necesar sa iei in calcul si sa pregatesti un buget corespunzator pentru aceste costuri. Vezi oferta noastra de mentenanta site web.

Cine are nevoie de servicii de mentenanta web?

Site-urile mici si mijlocii: site de prezentare, site hand-made, site de avocatura, site de servicii medicale, site video-chat, site cabinet medical, site pensiune, site hotel, bloguri, magazine online mici, etc.

Magazinele Online: Afacerile care detin magazine online depind in mod critic de functionarea continua si sigura a site-ului lor, pentru a deservi clientii si a gestiona tranzactiile online.

Site-uri de Stiri si Media: Platformele de stiri si media care ofera continut actualizat in mod regulat au nevoie de intretinere constanta pentru a asigura functionarea fara probleme.

Bloguri si Site-uri de Continut: Cei care gestioneaza site-uri de continut, bloggerii, necesita actualizari regulate pentru a se asigura ca, site-ul se incarca rapid si ofera o experienta de navigare placuta.

Fotografii si Artistii: Profesionistii creatori, cum ar fi fotografi, designeri sau artisti, au nevoie de site-uri pentru a-si prezenta portofoliile si serviciile. Mai mult ca oricine, au nevoie de site-uri impecabile si de servicii web pe masura, pentru a pastra o imagine imbatabila in online.

Site-uri cu Functionalitati Avansate: Site-urile compexe cu functionalitati avansate, cum ar fi aplicatii personalizate, baze de date complexe sau integrari cu alte platforme, necesita o mentenanta specializata pentru a mentine aceste particularitati, in stare de functionare.

Indiferent de dimensiunea sau tipul site-ului, mentenanta regulata contribuie la mentinerea integritatii, securitatii si performantei acestuia. Este o investitie esentiala pentru succesul continuu al oricarei prezente online.

Este important sa stii exact ce ai nevoie pentru site-ul tau si sa clarifici ce servicii sunt incluse in pachetul de mentenanta profesionala, atunci cand alegi un astfel de serviciu.

Afla care este oferta noastra de mentenanta site wordpress.

Iti recomandam sa citesti si despre Cat costa administrarea unui site WordPress in 2024.

Ne gasesti si pe facebook!

 

Ti-a placut? Distribuie articol
Ti-a placut acest articol?
DaNu

Ai putea fi interesat si de:

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.