Perfect Pixel

Experiența utilizatorului. Cum alegi interfața design-ului?

  Înapoi la blog
februarie 24, 2019 Aplicatii Mobile 143 Afisari

Când spunem design, avem impresia că este doar despre partea estetică a unui lucru. Cât de atrăgător sau plăcut ochiului este acel lucru. Însă, în producție, web designul este mai mult decât atât. El este o parte dintr-un întreg.

Un design aplicatie mobil trebuie să fie relevant pentru scopul și obiectivul stabilit. De exemplu, nu poți alege un design foarte colorat și dinamic pentru un site de avocatură.

Design aplicatie mobil: Structura, culorile și funcționalitățile trebuie să fie alese în funcție de nevoile afacerii tale și scopul propus.

Știm că este important drumul utilizatorului către un site web sau o aplicație. Dar și mai importanta este experiența acestuia când interacționează cu un site web sau o aplicație. Cât de ușor navighează, cât de simplu poate accesa conținutul dar mai ales în ce măsură îi sunt satisfăcute nevoile.

Pentru a oferi experiențe plăcute este absolut necesar, ca design-ul să vină la momentul potrivit, în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor. Să încânte, să distreze, să informeze sau să vândă.

Design-ul transmite și creează o anumită percepție utilizatorului. Astăzi poți găsi aplicații special create pentru a te anima și binedispune, atunci când ești într-o stare negativă. De asemenea, dacă ești stresat, poți utiliza aplicații special concepute pentru a te relaxa.

Dacă ai nevoie de anumite informații, cercetezi online-ul. Poți accesa diverse site-uri pentru a afla ce te interesează în acel moment.

Cu alte cuvinte, putem găsi aplicații și site-uri web care ne pot satisface nenumărate nevoi.

De ce sunt atat de importanți utilizatorii?

Scopul unui site/aplicație este să interacționeze cu vizitatorii lor. Să ofere conținut valoros și să genereze anumite comportamente din partea utilizatorilor. ( ex: să cumpere un anumit produs)

Noi credem că experiența utilizatorului determină „linia vieții” unui site/aplicație.

În primele 10 secunde, utilizatorul decide soarta lor. O aplicație nereușită poate ajunge la coșul de gunoi. Iar un site greu de navigat și cu design neplăcut este părăsit cu rapiditate.

În prezent, nu mai putem vorbi despre inovare când vorbim de design. Desigur, poate fi personalizat și să încerci să îl faci cât mai original cu putință. Însă, cu siguranță pe undeva mai există un design asemănător.

Cea mai mare provocare este cum să treacă testul primelor 10 secunde și să ofere utilizatorului ce are nevoie în acel interval de timp.

Aplicațiile/ site-urile trebuie să fie folositoare astfel încât să obținem ceea ce ne dorim, cu eforturi minime. Pentru mulți, simpla înregistrare într-o aplicație poate însemna un disconfort. Cu cât mai simplu și ușor de accesat, cu atât mai bine.

Specialiștii sunt de părere că cel mai important obiectiv, atunci când se gândește o aplicație sau un site, rămâne experiența utilizatorului.

Design aplicatie mobil: Designul este o parte din experiența pe care aplicația/site-ul web promite să o furnizeze.

Prin culori, imagini și simboluri se creează o comunicare vizuală, menită să transmită diferite mesaje audienței. Dacă utilizarea unei aplicații/site web nu este un proces ușor și comod, ai pierdut din start vizitatorul.

Scrie-ne pentru mai multe detalii! 

Începe următorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi îți vom trimite oferta de preț.