Perfect Pixel

Experiența utilizatorului. Cum alegi interfața design-ului?

februarie 24, 2019 Aplicatii Mobile 902 Afisari
2 minute de citit

Când spunem design, avem impresia că este doar despre partea estetică. Cât de atrăgător sau plăcut ochiului este un anumit lucru. Însă, în producția web, designul este mai mult decât atât. El este o parte dintr-un întreg.

Designul web:

1.Trebuie să fie relevant pentru scopul și obiectivul stabilit. De exemplu, nu poți alege un design foarte colorat și dinamic pentru un site de avocatură. Structura, culorile și funcționalitățile trebuie să fie alese în funcție de nevoile afacerii și scopul propus.

2.Știm cat este de important drumul utilizatorului către un site web sau o aplicație. Dar și mai importanta este experiența acestuia când interacționează cu un site web sau o aplicație. Cât de ușor navighează, cât de simplu poate accesa conținutul dar mai ales în ce măsură îi sunt satisfăcute nevoile.

3.Pentru a oferi experiențe plăcute este absolut necesar ca design-ul să fie creat pe baza comportamentului utilizatorului. Ce nevoie are si in ce moment? Un design bun este intuitiv și ușor de inteles.

4. Alegerea structurii unui site web si a design-ului stă la baza unei motivatii. Care este scopul?  Să încânte, să distreze, să informeze sau să vândă?

5.Design-ul transmite și creează o anumită percepție utilizatorului. Astăzi poți găsi aplicații si site-uri web special create pentru a te anima și binedispune, atunci când ești într-o stare neplacută. Dacă ești stresat, poți găsi aplicații menite să te relaxeze.

Pe scurt putem găsi o varietate de aplicații și site-uri web pentru lucruri absolut uimitoare, la care nici nu ne-am fi gândit.

De ce sunt atât de importanți utilizatorii in procesul de design?

Scopul unui site/aplicație este să interacționeze cu vizitatorii săi. Să ofere conținut valoros și să impulsioneze utilizatorul catre o  acțiune. ( ex: să cumpere un anumit produs)

Noi credem că experiența utilizatorului determină „linia vieții” unui site/aplicație.

În primele 10 secunde, utilizatorul decide soarta lor. O aplicație nereușită poate ajunge la coșul de gunoi. Iar un site greu de navigat și cu design neplăcut este părăsit cu rapiditate.

În prezent, rar putem vorbi despre inovare când vorbim de design. Desigur, incă mai apar stiluri de design spectaculoase. Cel mai important lucru pe care il poti cere designer-ului tău, este să iti ofere un design personalizat și cât mai original cu putință.

Cea mai mare provocare rămane testul primelor 10 secunde. Avem la dispozitie cateva secunde pentru a convinge utilizatorul.

Aplicațiile/ site-urile trebuie să fie folositoare astfel încât să obținem ceea ce ne dorim, cu eforturi minime. Pentru mulți, simpla înregistrare într-o aplicație poate însemna un disconfort. Cu cât mai simplu și ușor de accesat, cu atât mai bine.

Specialiștii sunt de părere că cel mai important obiectiv, atunci când se gândește o aplicație sau un site, rămâne experiența utilizatorului.

Designul este o parte din experiența pe care aplicația/site-ul web promite să o furnizeze.

Ai intrebări legate de web design? Scrie-ne! Vom fi bucuroși să iti fim de folos.

Ne poti scrie si pe Whatsapp! 

Ti-a placut acest articol?
DaNu

Incepe urmatorul proiect cu Perfect Pixel

Trimite-ne toate detaliile proiectului iar noi iti vom trimite oferta de pret.